A fiam nagyon jól érti a dolgát

Mindkét gyerekem sokra vitte az életben, és erre nagyon büszke vagyok. Az egyikük, amint azt már máskor is említettem, kozmetikus képzést végzett és sikeresen el is helyezkedett a szakmájában. Nagyon sok tippet, amit megosztok veletek, tőle kapok. Én mindig is igényes voltam magammal szemben, de még így is, sok minden újat tanulok tőle a szépségápolás terén, ami a régebbi időkben teljesen elérhetetlen volt. A másik gyermekem pedig céget alapított, valamilyen reklámügynökség félét. Én már nem nagyon értek ehhez, hiába is magyarázza el, hogy mit dolgoznak.

Viszont, a múltkor nagyon is meglepődtem, mivel egy új autóval érkezett haza. Azelőtt mindig az ezer éves kocsival járt, amit a férjem halálakor örökölt meg. Tudtam én, hogy jól megy a cég, amit alapított, de azt nem tudtam, hogy ennyire. De mint kiderült, nem is ő vásárolta az autót, hanem tartós bérlet révén jutott hozzá, és nem csak ő, hanem több munkásának is szerzett.

Na, gondoltam magamba, ez most megint valami olyan érthetetlen dolog, mint amikkel a munkájuk kapcsán foglalkoznak. De azért furdalta az oldalamat a kíváncsiság, úgyhogy a családi ebéd után mégiscsak faggatni kezdtem, hogy miből áll ez a tartós bérlet dolog.

Mint kiderült, ez egy olyan megoldás volt számukra, ami sokkal olcsóbb, mintha kölcsönt vettek volna fel, vagy lízingelték volna az autót. Minden hónapban fizetik a bérlését az autóiknak, és a cég, aki valóban birtokolja őket, a bérlés végén még el is adja azt. Jaj és azt elfelejtettem, hogy ők pont olyan autókat vásároltak, amilyent a fiamék a cégükhöz akartak.

Nem tudom, hogy hol szedte össze a fiam ezt a lehetőséget, de elég okos dolognak tartom. Tudom, hogy kevésbé van köze a szépségápolás témaköréhez, de hirtelen eszembe jutott, hogy ne csak mindig a másik gyerekemről beszéljek.