Sisak art

Havonta járok a kozmetikusomhoz a szépségcentrumba, ahol kihasználva az időt mindig csevegek a lányokkal. Ilyenkor általában különböző receptötlet börzét tartunk az egészséges táplálkozás jegyében, megbeszéljük a cihamag pozitív hatásait az emésztésre, kitárgyaljuk a legújabb fogyasztó zabkása tulajdonságait. Ha ezek a témák már nem adnak megfelelő szellemi kielégülést, akkor következnek a celebek és a velük kapcsolatos történések, hogy mi lesz a következő Barátok Közben, miért szakít Hajdú Péter és Sarka Kata, ki csal meg kit, és még sorolhatnám hosszú órákon keresztül. Egy valami azonban minden alkalommal központi téma, az pedig nem más, mint a pasijaink. Olyan délután nincs, hogy ne szidjuk őket valamilyen kontextusban és persze teljes meggyőződéssel, hogy nekünk van igazunk, mert az evidens, hogy a zoknit kifordítva kell beletenni a szennyes kosárba és így tovább. Na, egy ilyen szokásos napon jött egy új lány a szalonba, aki még nem volt itt ezelőtt sosem. Alacsony vékony testalkatú volt, ízlésesen felöltözve, a haja csattal összefogva, és pirospozsgás arccal.

A figyelem egyből rá terelődött, mert persze fiatal lány révén kapásból mindenki féltékeny lett rá, hogy milyen feszes a bőre, hogy mennyire nem ráncos a keze, hogy nincsenek karikái a szeme alatt. Az emberi irigység ugye… De újdonsült klubtagunk a legtermészetesebb módon, mint ha ezer éve ismernénk egymást jött oda hozzánk és huppant le az üres székbe, ami még szabadon volt. Egy idő után megpróbált bekapcsolódni a beszélgetésbe, ami meglepő módon viszonylag igen gyorsan sikerült is neki. Kiderült, hogy rendkívül értelmes és jó beszélgető társ, üde színfolt itt a lányok között. a humora kiváló volt, és nem maradt el sokáig a kérdés, hogy vajon mivel foglalkozik. A legnagyobb meglepetésemre tudott olyat mondani, amit nem is gondoltam volna sosem. Ő motoros bukósisakokat fest, illetve készít rá mintát. Azt mondta, hogy a motorozás az egyik szenvedélye. Már kiskora óta nagyon szeret két keréken gurulni, és a bicikli nem sokáig volt neki nagy élvezet. Amint letehette a kismotoros jogosítványt le is tette, és átváltott egy robogóra, amit egy közepes méretű motor követett, most pedig egy 150 köbcentis gépe van, és azzal száguld minden nap. Mert, hogy jó motoros lévén imádja a száguldást, és nem beszélve arról, hogy ezzel a közlekedési eszközzel odaér időben mindenhová, ahová csak akar, mert használhatja a buszsávot, ami meg kell hagyni tényleg nagy előny, tud lenni a dugóban. Lényeg a lényeg, hogy a munkája egyben a szenvedélye is, hiszen gyerekkori rajongása nőtt ki oda, hogy elkezdjen motoros kiegészítőkkel foglalkozni. Mivel úgy látta, hogy ruhatervezőből már Dunát lehet rekeszteni, így inkább az egyéb felszerelések irányába specializálódott, és ott is leginkább a bukósisakokra. Az egyedi motoros bukósisakok amellett, hogy rendkívül menők, még kiválóan fel is hívják a figyelmet a gazdájukra, így még baleset mentesebbek. Meglátva a piaci rést elkezdett tervezni sisak grafikákat, amiket először internetes platform segítségével külföldön értékesített, és akkora siker lett, hogy belevágott a hazai kereskedelembe is. Ma már nem csak magát a grafikát árulja, hanem különböző technológiákkal ő maga viszi fel a sisakra a skiccet és így teljesen egyedi árut létrehozva, gyakorlatilag piaci monopóliumot szerezve tarol az árujával mindenhol.

A lányokkal végighallgatva a szavait elállt a lélegzetünk. Soha sem gondoltuk volna, hogy valaki azzal tud sikeres lenni, hogy bukósisakokra pingál ezt-azt főleg azt nem, hogy ezzel nemzetközi hírnévre lehet szert tenni. Miután újra szóhoz jutottunk az ámulatból megdicsértük, hogy milyen leleményes és megkértük, hogy mutassa meg néhány munkáját. Be kell, valljam tényleg nagyon tehetséges. Még egy nap, amikor elmondhatom, hogy ma is tanultam valamit a kozmetikusnál.