Lehet-e a medencét hőszivattyúval fűteni?

Amikor elmegyek a kozmetikushoz, mindig olyan érdekes témákról beszélgetünk. Legutóbb például arról szólt a beszélgetés, hogy mi is az a hőszivattyús rendszer. És amikor kitárgyaltuk a témát, és meggyőződtünk arról, hogy ez egy igazán környezetbarát megoldás, ami ráadásul költséghatékony is, akkor merült fel a kérdés. Hogy vajon akinek úszómedencéje van, az fűtheti-e hőszivattyúval.

A kérdésre a rifeng-hoszivattyu.hu oldalán találtam meg a választ, ahol egyébként kiváló tanácsokat olvashatunk és ha a témába mélyebben szeretnénk beleásni magunkat, akkor is itt a helyünk. Időpontfoglalásra is van lehetőségünk, profi szakemberek nyújtanak segítséget a hőszivattyús rendszerünk kiépítésében.

A medence fűtés hőszivattyú kérdésében is. Amire a válasz igen, van erre is lehetőség, sőt, igen sok előnnyel kecsegtet. Ezek egyike, hogy igen alacsony az üzemeltetési költsége, egy energiahatékony megoldás. Aminek az élettartama több mint tíz év, környezetbarát választás is egyben. Persze úgy korrekt, ha a hátrányokat is megismerjük. Ilyen a magasabb beszerzési költség, és az, hogy plusz 10 fok felett rendkívül jó a hatékonysága, valamint az, hogy lassan melegíti fel a medence vizét.

A medence fűtés hőszivattyú esetében speciális, tehát kifejezetten erre a célra készült berendezésekről van szó, melyek előnyei igencsak vonzóak lehetnek. Szemben a gázzal való medencefűtéssel, aminek ugyan előnye az alacsony beszerzési költség, azonban itt magasabb működési költségekkel kell számolni és ez nem is egy környezetbarát megoldás. Valamint az élettartama is alacsonyabb és nem energiahatékony.

Ha mindezzel kapcsolatban bármilyen részletes információt szeretnénk, akkor szerintem érdemes ellátogatni a rifeng-hoszivattyu.hu oldalára, ahol akár időpontot is foglalhatunk. Amikor új otthonunkat, vagy ugyebár medencénket tervezzük, akkor igen sok döntést meg kell hozni. És érdemes ezeket a döntéseket alaposan megfontolni és hosszú távon gondolkodni. Igaz ez a medence fűtés hőszivattyú kérdéskör esetében is.

Jó tudni, hogy vannak ma már környezetbarát megoldások, melyek tiszta, zöld, folyamatosan megújuló energiát használnak. Szerintem ez a jövő, mert így mi magunk is sokat tehetünk a mindennapokért, a környezetünkért, a bolygónk állapotáért. Persze fontos az is, hogy a hétköznapokban is környezetbarát módon éljünk, szelektíven gyűjtsük a szemetet és így tovább. De az is nagyon fontos, hogy milyen energiát használunk, és ebben a hőszivattyú verhetetlen. Legyen szó akár a medence fűtésétől, akár otthonunk melegéről.