A szépségápolást könnyebben finanszírozhatod, ha diákmunkát vállalsz

Szerintem igazán fantasztikus dolog, hogy a mai fiatalok – köztük jómagam – számára sokkal több lehetőség és tudás áll rendelkezésre a kémiai tisztaságú kozmetikumok terén. Az előző generációkhoz képest óriási fejlődésen ment keresztül ez a terület, és mindannyian szerencsések vagyunk, hogy ennek részesei lehetünk. Amikor az anyukám és nagymamáim voltak fiatalok, a kozmetikumoknak nagyon korlátozott volt a kínálata. Kénytelenek voltak megbízni a kozmetikusokban és az egyéb szakemberekben, akik tudásukat és tapasztalataikat felhasználva választották ki és alkalmazták a termékeket és kezeléseket. Természetesen ezek a szakemberek nagyszerű munkát végeztek, de a hétköznapi emberek számára nem volt könnyű elérni ezeket a kozmetikumokat vagy hozzájutni a szakmai ismeretekhez, sokan nem is engedhettek meg maguknak ilyen kiadásokat. Azt pedig tudjuk, hogy mennyi bakihoz vezethet az, ha fiatalok egymásnak adnak tanácsokat, ahelyett, hogy szakértőhöz mennének. Manapság a helyzet viszont már teljesen más, szerencsés vagyok, hogy ebben a korban születtem. A technológiai fejlődésnek és a tudományos kutatásoknak köszönhetően a kémiai tisztaságú kozmetikumok hozzáférhetőbbek, mint valaha. Rengeteg márkát és terméket találhatunk a polcokon, amelyek természetes alapanyagokból készülnek, nem tartalmaznak káros vegyi anyagokat, és kíméletesek a bőrünkkel. Ráadásul az internetnek köszönhetően könnyedén hozzájuthatunk a termékinformációkhoz, véleményekhez és útmutatókhoz, így sokkal tájékozottabbak lehetünk a különböző termékekről és azok használatáról. Attól azért mindenkit óva intenék, hogy az influenszerekre hallgasson – válasszon inkább olyan tartalomkészítőket, aki érdeklődik a téma iránt, akiknek van némi hozzáértésük is a témában! Szóval szerintem szuper, hogy megtanulhatjuk, hogyan ápoljuk bőrünket és hajunkat a legjobb eredmények érdekében. Otthon tesztelhetjük a szérumokat, krémeket, és összeállíthatjuk a személyre szabott szépségápolási rutinunkat.

Bizony mindenhez pénz kell a mai világban, és szerintem kifejezetten ritka manapság, hogy valaki az egyetemi tanulmányainak folytatása mellett de végezne diákmunkát legalább időszakosan. A TopiWork Iskolaszövetkezet a tartós és az időszakos munkát keresőknek is remek lehetőség, hogy megtalálják a számításaikat, ugyanis náluk számtalan területen válogathatsz a kínálkozó munkalehetőségek között! Legyen szó akár otthonról végezhető, részmunkaidős vagy gyakornoki helyről, a legmegbízhatóbb cégekkel dolgozik együtt a TopiWork immáron sok éve!

De lássuk, mik lehetnek például annak az előnyei, ha egy gyakornoki helyet pályázunk meg. A szövetkezet által kínált gyakornoki pozíciók lehetőséget adnak arra, hogy még diákként gyakorlati tapasztalatot szerezzünk a szakterületünkön, és hogy a tanultakat egyből alkalmazhassuk is a „való világban”, éles helyzetben. Ezen kívül lehetőséget kapunk arra, hogy megismerjük a munkahelyi dinamikát, elvárásokat, fejlesszük a kommunikációs képességeinket, és kapcsolatokat is építhetünk a segítségével. Emellett egy jó gyakornoki hely vagy stabil diákmunka remek lehetőségeket teremthet a további karrierépítésre is. Az itt szerzett tapasztalatok és referenciaajánlások segíthetnek a jövőbeli munkakeresésben, valamint előnyt jelenthetnek a versenyképes munkaerőpiacon – de akár az is lehet, hogy a gyakornoki helyen kérnek minket arra, hogy maradjunk ott az egyetem elvégzése után is – sosem lehet tudni! A TopiWork Iskolaszövetkezet oldala tehát számos jó lehetőséget kínál ilyen téren is, fontos azonban megjegyezni és szem előtt tartani, hogy mindenki egyedi érdeklődési területtel, skillekkel és célkitűzésekkel rendelkezik. Egy jó gyakornoki hely vagy stabil diákmunka lehetőséget nyújt a személyes és szakmai fejlődésre, de mindenki számára más jelentheti a “jót” vagy a “stabil” lehetőséget. Érdemes olyan pozíciókat keresni, amelyek igazodnak a saját céljainkhoz, érdeklődésünkhöz és jövőbeli terveinkhez, de arra biztos nem lehet panasz a TopiWorknél, hogy ne lenne miből válogatni, úgyhogy csak biztatni tudok mindenkit, hogy nézzen szét a gyakornoki pozíciók között.

A TopiWork Iskolaszövetkezet weboldala nagyon felhasználóbarát és letisztult is egyben. A munka kategóriák megkönnyítik a testhezálló pozíciók megtalálását, valamint a keresőt is használhatjuk ilyen célból. Ugyan a legtöbb munka jellemzően Pest megyéhez kötődik, az ország többi régiójában élő diákok se tántorodjanak el attól, hogy munkát keressenek az oldalon, ugyanis több olyat is találhatnak, ami rugalmas munkavégzési feltételeket biztosít, vagy éppen időszakos. Akár műszaki, akár IT területén keresnél, az általam ajánlott iskolaszövetkezetben nem fogsz csalódni – de a többi kategóriát is érdemes megkukkantani!

Bízom benne, hogy sokatoknak volt segítség az, hogy próbáltam valamelyest bemutatni a TopiWork Iskolaszövetkezetet, és hírt adtam nektek arról a számos kihagyhatatlan lehetőségről, ami náluk kínálkozik akkor, ha még diák vagy. Legyen akár passzív vagy aktív jogviszonyod, vállalhatsz náluk munkát, ami szerintem nagyon nagy előny. Sok helyen ugyanis csak aktív jogviszonnyal tudsz elhelyezkedni, a TopiWorknél azonban akkor sem lehet probléma, ha épp mondjuk halasztasz egy félévet, és abban az időszakban sem szeretnél tétlenkedni, hanem inkább keresnél némi pénzt egy testhezálló melóval.

Nagyon megéri egyébként alaposan tanulmányozni a weboldalukat és akár kezdőlapnak betenni, mert nem csupán a gyakori frissítés és a folyton kínálkozó új lehetőségek, hanem a hasznos és edukatív blogbejegyzések is érdekességként szolgálhatnak akkor, ha munkát keresel. Ha mondjuk még kezdő vagy, és nincs sok tapasztalatod, vagy éppen semennyi, akkor pedig különösen! Mondhatni, hogy van egy blog felületük is, ahol különböző, álláskereséshez kötődő témákban osztanak meg izgalmas gondolatokat. Legyen szó az interjúról, vagy még a kezdetekkor, a jelentkezés idején a motivációs levél megírásáról, annak, aki esetleg nem bízik eléggé magában, segítő kezet nyújt a TopiWork! De mint ahogy mondtam, egyből teszik fel a legújabb álláslehetőségeket, szóval amiatt is érdemes lehet gyakran frissíteni az oldalt!