A kozmetikus három rejtett funkciója

Mint ahogyan azt már tudjátok, imádok a kozmetikusnál ücsörögni. Ebben a bejegyzésben arra szeretnék rávilágítani, hogy mennyi haszna is van a kozmetikushoz járásnak azon kívül, hogy a szépséget, egészséget karban tartjuk.

Terápia, pszichológus helyett

A filmekből is ismerjük a jelenetet, ahogyan néhány nő a kozmetikusnál ülve megosztja egymással legnagyobb bánatát vagy éppen örömét. A jó kozmetikus ismeri vendégeit, rendszeresen találkozik velük, így képben van a kisebb nagyobb történésekkel is a vendégei életében. Ennek köszönhetően egy jó beszélgetés szinte már kötelező része egy mélyhámlasztó kezelésnek, vagy egy körömépítésnek. Hiszen miért is ne élvezné egymás társaságát két nő, akik néhány órát együtt tölt a szalonban? Ennek a kapcsolatnak persze vannak szintjei és elengedhetetlen a kölcsönös bizalom. Viszont személyes tapasztalataim alapján számomra kétségtelen, hogy akárhányszor kilépek a kozmetika ajtaján, megkönnyebbülve érzem magam. Legyen az egy apró önértékelési probléma, amelyben tanácsot kértem, vagy néhány elejtett könnycsepp a barátommal való veszekedés miatt – a kozmetikusom személyében mindig megértő fülekre találok.

Ötletelés

Egy másik személyes tapasztalatom, hogy a kozmetikusnál eltöltött idő olyan szempontból is hasznos lehet, hogy számos remek ötlet születhet a gyantázó székben ülve. A kozmetikus nap, mint nap ügyfelek tömegével találkozik, rengeteg féle embert ismer, és sok szituációs mintát felismer egy adott helyzetben. Így például, amikor már három napja nem aludtam, mert ötletem sem volt, hogy mit adjak a barátom harmincadik születésnapjára, a legjobbkor jött egy kis szemöldökszedés a kozmetikusomnál. A székben ülve épp arról panaszkodtam, hogy képtelen vagyok jó ajándékot kitalálni, amikor a kedves kozmetikuson szinte már professzionális emberismerőként elkezdett kérdezgetni. Így a beszélgetés során persze kiderült, hogy a barátom hobbija, szenvedélye a motorozás. Ekkor persze említettem a kozmetikusomnak, hogy a motoros ajándék ötletét már réges régen elvetettem, mert minden tartozék baromi drága – és egyébként is, mindene megvan már ahhoz, hogy száguldozhasson. Ám a kozmetikusom emlékeztetett egy korábbi élményemre, amit a blogon is megírtam már . Röviden összefoglalva, a kozmetikában egyszer megismerkedtem egy hölggyel, aki motoros sisakokat fest ki a kívánt mintával, művészi pontossággal és nagyon jó minőségben.

Amikor a kozmetikusom emlékeztetett erre az elfelejtett élményre, azonnal megvilágosodtam. Még aznap belevetettem magam a bukósisak akciók rejtelmébe és meg is találtam a számomra legmegbízhatóbbnak tűnő céget. Hamarosan be is indult az ajándék projekt. A kozmetikusom segítségével felkerestem a lányt, aki elkészítette a legszebb sisakot, amit valaha láttam! A barátom kedvenc állata, a kolibri készült el rá egy gyönyörű növénymotívummal keretezve. A barátom persze oda-vissza volt az örömtől és azóta is rengetegen megdicsérik a remekművet motoros körökben is.

Szociális kísérlet

A harmadik nagy előny, amit egy kozmetika nyújt, az a lehetőség az önfejlesztésre. A szalonban várva nem nehéz igazán érdekes beszélgetéseket elcsípni. Rengeteg féle ember fordul meg ott, és mindenkitől hallhatunk valami érdekeset. Ezekből a beszélgetésekből csak tanulhat az ember és általuk – önmagát fejlesztve – jobb emberismerővé válhat. Nem mennék a részletekbe, hiszen ez az élet minden területére is igaz: járj nyitott füllel és csak gazdagodni fogsz!

Ebből a három „rejtett funkcióból” kiderül, hogy egy kis nyitottsággal, optimizmussal bárhol is jár az ember, hasznos dolgokkal tudja tölteni az időt. Úgy gondolom, hogy a kozmetikus egy különleges, intim élmény minden nő számára és az, hogy a szépségápolás mellett még megértő füleket és egy szuper ajándékötletet is kaptam, külön örömmel tölt el. Minden aggodalmam elszállt, hiszen nem kellett rengeteg pénzt sem kidobnom az ablakon a barátom születésnapjára, a bukósisak akciónak köszönhetően . Így elmondhatom azt, hogy a kozmetikusba vetett minden befektetésem száz százalékosan megtérült! Mindenkinek kívánom, hogy csak hasonló pozitív élményekben legyen része, amikor szépülni megy.