A szépség belülről fakad; önbizalomnövelő tippek

Mindenki szeretne csinos lenni, jól kinézni. Ugyan a szépség relatív, bázisa nem más, mint az ápoltság, és az önbizalom.

Klisének tűnhet, de a szépség valóban belülről fakad. Egymást generáló tényezőről van szó; ha valaki szépnek érzi magát, akkor az látszódni is fog rajta, így ragyogni fog, amit mások észre fognak venni. Így kap az ember külső megerősítést is a kinézetére, onnantól kezdve meg már egyre magabiztosabb lesz, és még szebbnek fogja látni magát.

Az, hogy ki szerint mi a szép, ízlés kérdése. Egyesek a szőke rövid, másik az göndör ősz, és vannak, akik a hosszú vörös hajtól ájulnak el. Vannak, akiknek a szeplők tuti befutók, másoknak pedig nagy szemek imponálnak. Az összhatás számít; hangsúlyozzuk ki a szerintünk szép részleteket, a kevésbé előnyös részeinket pedig nem kell szégyellnünk. Sokszor mások észre sem veszik azokat- vagy pont, hogy amiatt tartanak minket ellenállhatatlannak. Például az anyajegyeket gyakran utálhatjuk magunkon, pedig sokak szerint kifejezetten szépek, de egy sörpocakkal is lehet teljes életet élni, sőt, a legjobb hozzábújni.

Ne elégedjünk meg mindennel, igen is éljünk a változtatás lehetőségeivel, azonban tartsuk észben, hogy a természet nem végez selejtes munkát. Ha ápoltak vagyunk, és adunk a higiéniára, igen is teljes értékű, szép embereknek számítunk.

Ha esetleg gond van az önbizalmunkkal, van pár praktika, amivel fejleszthetjük önértékelésünket.

Nyomtassuk ki, vagy írjuk fel – nem csak külsőnkkel kapcsolatos – jó tulajdonságainkat, és ragasszuk fel őket a tükörre, és a lakás különböző pontjaira. Más kedves üzeneteket, bókokat is hagyhatunk magunknak, amikkel ugyan ki nem válthatjuk a külső megerősítéseket, a belsőt igen is javíthatjuk. Már az, ha szépen vannak ezek az üzenetek megcsinálva, – de az is, ameddig foglalkozunk velük, és leírjuk őket – jó érzés fog majd el minket, és sokat fejlődhetünk. A canon tintapatron az egyik legjobb, hogyha igényesen szeretnénk nyomtatni, én például ezt használom, ha emlékeztetőket, kedves dolgokat, vagy fontos dokumentumokat szeretnék nyomtatni, de fotókhoz is alkalmas.

Ha van olyan kép, amit kifejezetten szeretünk magunkról, azt is érdemes a falra kitenni. Nem is gondolnánk, hogy azzal, hogy minden nap látunk egy jó képet magunkról, mennyire sokat segítünk az önbizalmunknak. A közösségi médián való tekergetés közepette automatikusan hasonlítgatjuk magunkat másokhoz, hiába töltjük fel a legtrendibb, legjobb pózban készült képeket, mindig rosszabbnak fogjuk érezni magunkat, mert kritikusak vagyunk magunkkal szemben.

A canon tintapatron rendelését a nyomtatoalkatresz.hu-n intéztem, a webáruház kínálata között számos márka termékeit találjuk. Tonerek közül elérhető Brother, Canon, Epson, Kyocera, Lexmark Oki Panasonic, Samsung,Sharp, Xerox, Philips, és Ricoh is. Patronok közül Canon, Epson, HP, Lexmark, Philips, egyéb lézerkellékből pedig Brother, HP, Oki, Canon, Oki, Samsung dob, fixáló, és transzfer érhető el. Festékszalagból és filmből Panasonic és Philips faxfilmet, és Epson festékszalagot találunk, fotópapírt Hp és Espon, illetve egyéb cégek gyártása alatt is megvásárolhatóak.

A kiszállítás ingyenes volt, a mennyiségi kedvezmények különböző termékek esetén is érvényesek szerencsére, így vettem színest, és fekete-fehéret is, hogy legyen tartalékba. Az oldalon lehetőség van regisztráció nélküli vásárlásra, viszont a regisztráció előnye, hogy így számos más kényelmi szolgáltatás elérése is adott, mint például a korábbi rendelések nyomonkövetése, vagy a vevőegyenleg és számlák figyelemmel kísérése, ami elég praktikus dolog.

A rendelési folyamat legvégén még ellenőrizhetőek a megrendelt termékek – nekem is így volt a canon tintapatronnál például -, ára, mennyisége, és megadható továbbá a választani kívánt fizetési mód is. A megjegyzés mezőbe egyéb fontos információ is kerülhet, amire egyébként nincs máshol dedikált hely. A megrendelést követően automatikusan visszaigazolják azt, a minimális rendelési érték nettó 3937, bruttó 5000.- Ft. A rendeléseket tehát az adott összeg felett tudják csak befogadni, az átvétel módjától függetlenül.

Ha a kellékek megvannak, fotókra és kedves üzenetekre; azaz önbizalomnövelésre fel!