Amikor megláttam az ajtó mellé támasztott motoros cipőt azonnal megtört a jég

A feleségem miatt sokszor el kell menjek a városban ilyen-olyan helyekre, ahonnan a kozmetikumait rendeli, nyilván azért hogy házhoz szállítsam őket. Azt nem mondanám, hogy ez minden esetben útba esik és van hozzá kedvem, de legalább valami boldoggá teszi, aminek én nagyon örülök. Az ilyen útjaimon amúgy is sok érdekes emberrel ismerkedek meg. Szinte hihetetlen milyen hálókon futnak keresztül az ilyen termékek, az árakról sok esetben nem is beszélve. Én a magam részéről nem szívesen alkotok erről a témáról véleményt, hiszen nem értek hozzá, ráadásul ahogy mondani szokták: egy adott termék annyit ér, amennyit adnak érte. Tiszta sor, nem is nagyon tudnám ezt megcáfolni, főleg, hogy a munkahelyemen nap mint nap szembesülök azzal a ténnyel, hogy ez valóban minden üzletünkre kihatással van.

Szóval ezek a kozmetikum hazahordó utak általában nem túl emlékezetesek számomra, igyekszem a lehető leggyorsabban megjárni őket, tekintve, hogy azok az emberek, akikkel általában megkötöm az adás vételt nem éppen a hozzám legközelebb álló érdeklődési körűek, aminek köszönhetően aztán nem is nagyon szokott eszembe jutni semmi jó téma, ami miatt tovább időznék arrafelé.

Nemrég ért azonban egy kellemes meglepetés, amikor egy nő nyitott ajtót, majd bekísért a konyhájába és azt mondta várjak ott, amíg idehozza a megrendelést. Közben ahogy egy kicsit volt időm körülnézni, legeltetni a szemeimet láttam, hogy az ajtót mellett egy motoros cipő áll. Ez nagyon meglepett hiszen nem néztem volna ki a partneremből ezt. Mivel hobbi szinten én is szoktam ilyesmivel foglalkozni meg is kérdeztem, hogy mégis kié ez és ha az övé meséljen egy kicsit erről a dologról, honnan jött, milyen motorja van satöbbi. Szerencsére nem egy egyszeri alkalomról volt szó esetében, nagyon is átfogóan ismerte a motoros szakmát, a gépeket, a szereléshez is értett, ráadásul járt is találkozókra és versenyekre. Megegyeztünk, hogy egyszer mindenképpen elmegyünk valahova közösen ha már ilyen véletlenszerűen összehozott minket a sors. Amikor hazaértem és elmeséltem ezt a feleségemnek (aki szintén motorozik néha velem) nagyon meglepődött és kifejezte örömét, hogy végre valaki olyanhoz „küldött át”, akivel megtaláltam a közös hangot.