Sminkek az aktatáskában

Mikor olyan munkája van az embernek, ahol szinte kötelező az aktatáska, akkor a nők rendszerint gondban vannak. Az aktatáska nem túl nőies viselet, és valljuk be, szép darabot sem olyan egyszerű találni. Persze, amióta létezik internet, semmi sem lehetetlen, nekem viszont szükségem volt rá, így a férfi aktatáskák között válogattam. Miért ne?!

Mikor meghalljuk az aktatáska szót, legtöbben a kopottas, barna vagy fekete bőr táskákra gondolunk, amikkel még édesapánk, nagyszüleink, esetemben pedig egyetemi professzoraim jártak. Mindig kifejezetten egy professzorom jut eszembe, aki mindig könyökén foltozott zakóban, világoskék ingben, farmernadrágban és egy elegáns cipőben járt dolgozni, kezében a kopott aktatáskájával.

Szerencsére azt a modellt már nagyon régen vehette, mivel most már egészen nagy kínálat van aktatáskákból, és szerencsémre nem csak barna és fekete modelleket lehet kapni. Találtam egy oldalt, ahol rengeteg aktatáska van, rengeteg színben és méretben, valódi bőrből, egész jó áron.

Szerintem nem voltak túl nagy elvárásaim, mikor belevágtam a vásárlásba, de mégis fel kellett kutatnom mindent, hogy találjak egy szép, nőies darabot. Mielőtt az említett oldalt megtaláltam, legalább öt, kevésbé jó minőségű termékeket forgalmazó oldalt is végig böngésztem.

A vásárlás nem is olyan egyszerű, mint ahogyan azt általában a pasik gondolják. Nehéz egy igazán jó ajánlatot találni. Pedig az aktatáska valahogy olyan hétköznapi viseletnek tűnik. Én sem sejtettem, hogy ennyi mindenen át kell rágnom, mire megtalálom a megfelelőt. Találtam egy sötét színűt, és mondanom sem kell, szerelem volt első látásra, főleg, hogy a ruhatáramhoz is pont passzol.

A szín és a fazon mellett elsődleges volt, hogy a minősége is jó legyen, ugyanis, ha már végre sikeresen megtalálom a hozzám pont passzoló darabot, akkor már igazán nem akarom egy pár hónap alatt lecserélni.

Néhány véleményt is olvastam a boltról, és azt kell, hogy mondjam, így, a rendelés után én is csak osztani tudom ezeket a pozitív tapasztalatokat. Az aktatáska hamar megérkezett, és nem csak, hogy minden paramétere stimmelt a leírásnak, de szerintem maga a termék még szebb is volt, mint a képen.

Nem kell azon csodálkozni, hogy a stockphoto-k nem mindig adják vissza a valóságot, rengeteg félresikerült vásárlásról olvasni az interneten. Szerencsére az én történetem pont, hogy az ellenkező tárbort erősítik, a vásárlás teljesen problémamentesen zajlott, ahogyan az egy ilyen kaliberű bolttól el is várható.

A kapott termék minősége is kifogásolhatatlan, sőt még nem is volt kellemetlen az illata az újonnan szerzett aktatáskámnak. Ez néhányak számára kicsit mókásan hangozhat, de kifejezetten nem szeretem, mikor egy vásárolt holminak kellemetlen raktár, vagy kínai, műanyag szaga van.

Most jön az érdekes rész: mivel is töltöm meg ezt az aktatáskát?
Persze, papírokkal, a kis notebookommal, és a sminkestáskámmal. Mert sehova nem mozdulok ki úgy, hogy ne vinném magammal az alapvető sminkes cuccaimat, hogyha bármi történik a nap során, akkor rekonstruálni tudjam az aznapi sminkemet. Hiszen szerintem nincs is bénább annál, mint mikor valaki teljesen elmaszatolódott sminkkel mászkál.

Hiába történik sok olyan dolog egy nap, ami tönkre teheti a sminket, nem szabad hagyni, hogy igénytelennek tűnjünk. Pont ezért, az én aktatáskámban minden megtalálható, amire csak szükségem lehet egy hosszú nap során.