Az igazi szépség titka az egészséges mosoly

Szerintem nincs olyan ember a világon, aki többé-kevésbé ne tartaná fontosnak a külsőségeket. Mindenki szeret szép ruhákba öltözni, szép cipőket hordani, frizurát csináltatni és sminkelni. Ki-ki a saját ízlésének és stílusának megfelelően.

Azt gondolom, hogy mindig is fontos volt az embereknek, hogy hogyan is néznek ki, de manapság szinte minden erről szól. A női magazinok is sminktippekkel vannak tele, és az aktuális divat ruhadarabjaival.

Ezzel nincs is baj, hiszen ápoltan sokkal jobban érzi magát az ember. A gond inkább ott kezdődik szerintem, hogy a „belső szépségre” nem mindig fordítunk kellő figyelmet. Azt vettem észre, hogy például sokan hajlamosak elhanyagolni a fogaik egészségét, és inkább csak a szépségükre fordítanak nagyobb figyelmet.

Nekem is van egy barátnőm, aki mindig nagyon csinos, nagyon szépen sminkeli magát. De rettenetesen fél a fogorvosoktól – ugye a gyerekként szerzett rossz tapasztalatok miatt -, ezért mindig addig húzza a dolgot ameddig csak bírja.

Legutóbb is, hetekig panaszkodott, hogy fáj az egyik foga, de nem ment el vele fogorvoshoz. Egészen addig várt, amíg észre nem vette, hogy a haja igencsak hullásnak indult. Ez egyébként rossz fog, vagy fogak esetén gyakran előforduló jelenség, hogy elkezd hullani a haj, de amint kezelik a problémát, ez meg is szűnik.

Szóval először is, online foglalt egy időpontot egy budai magánrendelőbe, ahol egy ingyenes állapotfelmérés után, megállapították, hogy olyan mértékben szuvasodott az egyik foga, hogy gyökérkezelésre lesz szüksége. Nagyon megijedt, mert még sosem kellett tömésnél nagyobb kezelés.

Mivel már nekem is szükségem volt erre, így meg tudtam nyugtatni, hogy nem olyan vészes ez a dolog, mint amilyennek tűnik, és hogy a rémhírek fele nem is igaz. Szerencsére egy nagyon türelmes és empatikus fogorvoshoz került, aki szintén megnyugtatta. Egyébként azóta csak ebbe a fogászati rendelőbe jár, ráadásul félelem nélkül.

Szóval a gyökérkezelése egy hosszadalmas folyamat volt, mert nem igazán akart megszűnni a gyulladás. Természetesen a fogorvosa egy röntgent is csináltatott, amin látszott is, hogy gyulladásban van a fog és a környező terület.

Ezért elkezdte használni a Neomagnol nevezetű készítményt, amit tabletta formájában lehet beszerezni gyógyszertárakban. Ez egy olyan fertőtlenítő, amit gyökérkezelés esetén ajánlanak. Hiszen ilyenkor gyakran „nyitva” hagyják a fogat, hogy minden, ami nem oda való távozni tudjon, de ha kijutni tudnak dolgok, akkor értelemszerűen bejutni is. Így a gyökérkezelés alatt az utasításoknak megfelelően öblögetőként használta, hogy folyamatosan fertőtlenítve legyen a foga és ettől várta, hogy gyorsabban megszűnjön a gyulladás is. Ráadásul a fogászati kezelések alatt kiemelten fontos, a megfelelő szájhigiénia. A Neomagnol egyébként sok mindenre használható, akár ivóvíz fertőtlenítésre is.

A gyökérkezeléssel sikerült megmenteni a barátnőm fogát, a Neomagnol pedig valóban hatásos segítségnek bizonyult. De ami a legjobb, hogy amióta megtalálta ezt a fogászati rendelőt, minden félelme elszállt.