A szépséget már napelemes rendszerben mérjük

A barátnőimmel egyre jobban preferáljuk azokat a készítményeket, melyek teljesen növényi alapanyagúak. Hiszünk abban, hogy a növényeknek olyan jótékony hatásuk van, hogy az jó a bőrünk számára, legyen szó az arcunkról, vagy a testünk egyes részeiről. Otthoni bőrápolásra is ezeket a termékeket keressük és amikor kozmetikushoz megyünk, ott is szeretjük, hogy ha a kozmetikus is természetes alapanyagokat használ. Hiszen nagyanyáink számára sem volt más megoldás, csak azok a növények, melyek a kertben megtermettek, azokból tudtak készítményeket készíteni, ha az ő bőrük szép tudott lenni, akkor a mi bőrünk is megérdemli, hogy természetes alapanyagokat vigyünk fel rá.

De olyan korba érkeztünk el a lányokkal, hogy a kozmetikumok mellett másra is oda kell figyelnünk. Természetesen itt a családi életre gondolunk, hogy abból is kell vennünk a részünket, egy beszélgetés alkalmával az egyik barátnőm megemlítette, hogy nagy napelem utána olvasásban van, ő fogja kiválasztani a napelem rendszerüket és annak kivitelezőjét. Nagyon meglepődtünk a többi barátnőnkkel, hiszen ez nem annyira mondható nőies feladatnak. De ha így van, hogy neki kell kiválasztani a napelemet és a hozzá tartozó tartozékokat, akkor azt maximális bedobással fogja csinálni. A napelem megismerésével és annak a tetőszerkezetre való felhelyezésével, mármint itt nem arra gondolok, hogy ő fogja felszerelni, hanem, hogy milyen tájolásúnak kell lennie a tetőnek, és a dőlésszögét is hamar megtudta. Nem máshonnan, mint hogy nagy szerencséjére talált egy olyan oldalt, ami minden lényeges információt összeszedett, és még a nők számára is érhető módon írta le azokat, jól elkülönítve, mindent lépésről lépésre taglalva.

A barátnőm az első részeken nagyon hamar túl is tette magát, és jöttek a nehezebb részek. Hiszen naívan úgy gondolta, tudja a tájolást, gyorsan kér egy árajánlatot és, ha megfelel a család költségvetésének, akkor már rendeli is és jöhetnek szerelni, de nem volt ennyire egyszerű ez a dolog. Minthogy tovább olvasott ezen a remek bejegyzésekkel teli oldalon rájött, hogy egy valamivel nem számolt, hiszen fogalma sem volt, hogy ilyen szerkezet szükséges a napelemes rendszerekhez, ez pedig nem más, mint az inverter. Hűha, itt azt mondta a barátnőm, hogy kezdett picit kétségbe esni, hogy mi is ez a szerkezet, melynek működését és hasznosságát, ez a remek oldal szuperül kifejtette. Miszerint egy átalakító rendszer, mely az egyenáramot váltakozóvá alakítja, hiszen a napelem egyenáramot termel, míg a háztartási gépek váltakozó áramot használni, így természetesen szükséges egy ilyen inverter. Ezt a barátnőm is teljes mértékben belátta, hogy ez nélkülözhetetlen kelléke a napelemes rendszernek.

Majd az oldalon tovább olvasott, annyira jó tanácsokat és útmutatást talált itt, hogy ez az inverter nem csak arra szolgál, hogy átalakítson áramot, hanem arra is, hogy mérje a feszültséget, hogy ha úgy adódnak meg tudja szakítani a folyamatot, valamint, ha valaki azt az opciót választja, hogy vissza termel a rendszerbe, akkor azt mérni tudja. Egyszóval nagyon kis komplex szerkezet, de hát vetült fel a barátnőmben a kérdés, hogy mennyibe is kerülhet.

A napelemes inverter ár nagyon váltakozó, hiszen ebből is van több -féle márka, és teljesítményű.

A napelemes inverter ár tekintetében nem szabad spórolni, ezt tanácsolja az oldal is, hiszen ténylegesen egy működtető rendszerről beszélünk, ami elengedhetetlen, hogy a napelemből áram kerüljön a háztartási gépekhez.