A kozmetikumok fontos szerepet játszanak nálam

Az egyik legaktuálisabb téma manapság a szépségápolás. Mindegy, hogy nőkről vagy férfiakról beszélünk, mindkét nem számára nagyon fontos témának számít. Számomra is fontos, hobbiból a sminkeléssel is foglalkozom. Szeretek valami szépet alkotni, amiben a kreativitásomat is ki tudom élni, ráadásul a színekkel játszani is imádok, ezért választottam a sminkelést. Én nem gondolok rá úgy, mintha ez valami teljesen mű dolog lenne. Aki tudja, hogyan kell vele bánni, meglátja benne a szépséget és a kreativitást, annak ez nem számít mű dolognak.

A szépségápolás miatt az én fürdőszobám is tele van mindenféle kozmetikummal, a kozmetikumok szinte már egy egész szekrényt elfoglalnak a fürdőszobámban. Szeretek kísérletezgetni, ezért többféle márka is megtalálható nálam, sőt, van egy listám arról is, amiről tudom, hogy számomra egyáltalán nem jön be. Mivel sok mindent kipróbálok, nem tudom fejben tartani, melyik termék nem felelt meg számomra, így erről egy listát készítettem saját magamnak.

A barátnőim imádnak hozzám átjönni, hogy sminkeljem ki őket, mert mennek valahova. Randira, bulizni, vagy bármilyen más eseményre. Szívesen megcsinálom nekik a sminküket, persze ilyenkor nagyon oda kell figyelni a higiéniára, az ecseteimet rendszeresen tisztítom, így senkinek semmi baja nem lesz tőle. Ugyan drága termékekkel dolgozom, de tőlük sosem kérek pénzt, hiszen nekem már az boldogság, amikor tükörbe néznek és tetszik nekik, amit látnak. Persze ők azért ezt honorálják, és mindig kapok valami finomságot, imádom a pizzát és a süteményeket, úgyhogy valamivel mindig meg szoktak lepni.

kozmetikumokA szépségápoláshoz szerintem hozzá tartozik az is, hogy egészséges életmódot élünk. Mondom ezt én, aki amúgy imádja az egészségtelen ételeket, és képes lenne egész hétvégén csak otthon feküdni, filmet nézni és pizzát enni. De tudom, hogy a testmozgás fontos, és ha nem is edzek annyit, mint egy testépítő, otthon igenis neki szoktam állni, és általában háromszor egy héten edzek is otthon. Nekem ez azért fontos, mert ülőmunkát végzek és érzem, hogy a hátam, a lábaim és a nyakam is fáj tőle, ezért nagyon jól esik, amikor kicsit megmozgatom magam otthon. A szerencsések közé tartozom, ugyanis én ehetek bármit, nem hízom meg olyan könnyen, de ezzel nem élek vissza és nem eszek egész nap csokit és fagyit sült krumplival. De amikor megkívánom, akkor nem sanyargatom magam, hanem eszek azt, amit akarok.

Vannak kozmetikumok, amik annyira bejöttek nekem, hogy egy-két termékből ajándékot is adtam néhány embernek. Találtam pár hónapja egy nagyon jó arckrémet, ami annyira jó hatással van a száraz bőrre, hogy anyukámnak vettem belőle, mert neki nagyon száraz a bőre. Volt egy testápoló, ami nem csak nyugtatja a bőrt, de apró csillámok is vannak benne, és egy barátnőm pont ilyet keresett. És még sorolhatnám. Igazán örültek neki, és ha ők örülnek, akkor én is örülök természetesen. És nem csak a nők örülnek az ilyesminek, a férfiak is használnak különböző termékeket. Például a párom arckrémet is használ, persze csak azután, miután én mondtam neki, hogy neki is ugyanúgy jól jöhet. Azóta imádja ő is az arckrémet és rendszeresen használja is.

Ami viszont mindig nehézséget jelent nekem, az a parfüm választás. Sosem tudom, hogy ki milyen illatnak örülne igazán, így aztán parfümöt nem is nagyon szoktam ajándékozni. Úgy vagyok vele, hogy ha valakinek szüksége van rá, akkor megveszi magának. Vagy elmondja, hogy milyen kell neki és akkor olyat kap ajándékba. Én pedig, mit is mondhatnék. Én már évezredek óta ugyanazt a parfümöt használom, szerintem maximum kétszer fordulhatott elő, hogy új illatot próbáltam ki, azt is csak azért, mert nagyon megtetszett a csomagolása és az üvege, de az illata is igazán finom volt. Lehet, hogy lassan itt lenne az ideje váltani. Csak az is olyan macerás. Mire megtalálom megint, hogy milyen parfüm illat tetszik nekem, addigra megöregszem.

Az biztos, hogy a sminkelés továbbra is a hobbim marad.