Én, a futás, és az új, sportolásra is alkalmas babakocsi

babakocsigyárGyakorló anyukaként elég kevés idő jut magamra, ezért nagyon értékelem, mikor van lehetőségem magammal törődni. Ezt az időt általában próbálom hasznosan tölteni, vagy sporttal, vagy szépségápolással, esetleg valami kikapcsolódással. Nem is gondoltam korábban, hogy ennyire fogom értékelni, ha lehetőségem van feltenni egy szépségmaszkot, időm van egy gyantázásra, vagy csak fél órát rá tudok szánni, hogy kimenjek futni a parkba. A futást például nagyon szeretem, korábban szerves része volt az életemnek, mentem minden nap, mostanában viszont, a gyerek mellett nem sok lehetőségem adódik elmenni. Pedig nagy szükségem van erre a fajta kikapcsolódásra, és muszáj megoldanom, hogy újra a mindennapjaim rendszeres elfoglaltsága legyen. Végül is arra jutottam, hogy miért is ne járhatnék el futni a gyerekkel együtt? Vannak olyan időszakok a nap folyamán, amikor ő úgyis alszik, ezeket az időket tölthetném azzal is, hogy beteszem a babakocsiba, és kimegyek vele futni. Mivel a park nincsen messze, így akkor sincs gond, ha közben felébred, mert hamar haza tudunk érni. A feladat már csak az, hogy találjak egy, erre a célra tökéletesen megfelelő babakocsit. Mert az oké, hogy a mostani babakocsinkkal jól eltudok közlekedni az utcán, de ahhoz, hogy fussak vele, elég nehéz, ráadásul abban sem vagyok biztos, hogy a kerekei kibírnák az extra terhelést. Csak legurul a babakocsigyár futószalagjairól olyan babakocsi, amivel futni is lehet! Nem akarom elhinni, hogy az egyetlen olyan anyuka vagyok a világon, akinek lenne igénye a futásra, de máshogy nem tudja megoldani, csak gyerekkel együtt. A filmekben is, főleg az amerikaiakban folyton futnak az anyukák a Central parkban babakocsival együtt, akkor biztosan itt sem megoldhatatlan a helyzet.

Elkezdtem böngészni a neten, hogy körülnézzek, milyen a választék a könnyű vázú, strapabíró babakocsik piacán. Nagy szerencsémre szinte azonnal rátaláltam egy oldalra, aminek a választéka pontosan az én terveimnek kedvezett. Nem csak egy, hanem sok olyan babakocsi volt fönt, amilyet én szeretnék, meglepően kedvező áron, vagy is sokkal olcsóbban, mint amire én számítottam egy ilyen babakocsi esetében. Azt olvastam, hogy ha szeretném, el is mehetek megnézni, mert nem csak webshopként működnek, hanem fizikai boltjuk is van, így sokat könnyítenek a választáson, mert nem csak ránézésre, vagy mások elmondása alapján kell meghoznom a döntésemet, hanem én magam, a saját szememmel győződhetek meg róla, hogy ez a babakocsi kifejezetten az én elképzeléseimnek megfelelő, vagy sem. Beavattam a férjemet is a terveimbe, és nagyon meglepődtem, hogy mennyire támogató és megértő volt. Általában nagyon ellenzi a rendkívüli kiadásokat, elég spórolós ember, így tényleg furcsa volt, hogy azonnal beleegyezett, sőt, még azt is megígérte, hogy elvisz minket abba a boltba, ahol ezeket a babakocsikat meg lehet nézni, és segít kiválasztani a legmegfelelőbbet. Ilyenkor mindig rájövök, hogy mennyire jól választottam, és mennyire szeretem a férjemet, nagyon rendes tőle, hogy ennyire érdekli a boldogságom. A legtöbb férfi csak a vállát rántotta volna meg, de ő inkább eljön velünk, és segít, mert egy csapatként, közösen kell meghoznunk az ilyen döntéseket. És, hát neki sem mindegy, hogy milyen babakocsiban fekszik a gyermeke, miközben én sportolok. Elolvasta a műszaki jellemzőket a neten, és nagyon meg volt elégedve, mert úgy látta, hogy a kis, apró részletekre is odafigyeltek ezeknek a babakocsiknak a gyártásánál. Vannak például olyanok, ahol állítható a futómű keménysége, így nem rázza szét a gyors tempó sem a gyereket, miközben benne fekszik a kocsiba. És abból sem hajlandó engedni, hogy csak allergén mentes anyagból készülhet az eszköz, mert ő maga allergiás egy csomó mindenre, tudja milyen szenvedés ennek a tüneteit elviselni, és ezt ő a saját gyerekének nem akarja.

Szóval jövő héten elmegyünk, és megvesszük az első, sportoláshoz is alkalmas babakocsinkat. Már nagyon várom, hogy meglegyen, és ki is próbálhassam, mert rettenetesen hiányzik a futás, és azt remélem, ha visszavezetem az életembe, sokkal kiegyensúlyozottabb leszek, aminek köszönhetően lelkileg és fizikailag is sokkal többet tudok adni majd a kicsikémnek. Persze, megemlíthetem itt azt is, hogy abban is reménykedem, hogy a futás segít majd a formám visszanyerésében, mert így szülés után azért nekem nehéz feldolgoznom, hogy a testem megváltozott. Mindig is sportos alkat voltam, most meg azért még van néhol egy kis úszógumi, amitől jó lenne minél hamarabb megszabadulni, de ez csak mellékes ahhoz képest, hogy a lélekfejlődésemben milyen pozitív változásokat hozhat, hogy visszatér ez a régi hobbi a mindennapjaimba. És ha meglesz a babakocsi, mindenképpen be fogok nektek számolni az új tapasztalatokról, hogy milyen hatással van az életemre és szépségemre ez a nagy váltás, és ez az új eszköz, amit a férjemmel együtt megyünk el megvenni. Roppant izgatott vagyok.