Motorozni legalább olyan szexi, mint egy jó smink!

Egy randitól a bukósisakokig

Nem vagyok egy nagy sminkelős csajszi, arra azonban igyekszem figyelni, hogy ha a szükség úgy kívánja, és a fejem egy kis javításra szorul, akkor jó, ha van otthon valami erre alkalmas kellék. Éppen kifogytam pár fontos sminkcuccból – tus, szempillaspirál, korrektor–, és a nyakamba vettem a várost, hogy ezeknek pótlására sort kerítsek, ugyanis este egy szexi motorossal volt randim. Első nekifutásra nem jutottam túl messzire, ugyanis összefutottam egy rég nem látott barátnőmmel, aki sminkelés terén pont az ellentétem: minden nap igyekszik felhívni magára a figyelmet a kirívó, ám mégis mutatós sminkkel. Ez nem volt másképp ezen a napon sem, és hosszas beszélgetésbe kezdtünk, sztorizgattunk arról, kinek hogyan telnek napjai. Szóba hoztam, hogy miért is indultam, de nem volt annyira sietős a dolgom, plusz ő jobban is ért a sminkeléshez, így átugrottam hozzá és kaptam tőle egy kis segítséget.

A hirtelen jött csajos program közben mesélt egy ismerőséről, aki nem csak motorozik, hanem kicsit komolyabban űzi az ipart, jártasabb a témában, mint ahogyan azt első ránézésre hinnénk. Mesélte, hogy mindent tud, ami a motorok és bukósisakok tesztelésének világában fontos lehet, így ha egyszer motorozni támadna kedvem, és nem találnám meg a tökéletes bukósisakot, akkor majd elkalauzol az úriemberhez.

bukósisak tesztHamar elszaladt a délután, és elérkezett a nagy találkozó ideje. Próbáltam lazán, de szexin kinézni, ugyanis ez nem egy szokványos vacsorázós-ágyban kikötős estének volt eltervezve, hanem egy lazább, motorozós programot beszéltünk meg. Két keréken guruló lovagom mosolyogva várt, és mivel fontos a biztonság, nekem is hozott egy bukósisakot, és megnyugtatott, hogy nem kell félnem, teljes mértékben megfelel az ECE 22.05-ös európai szabványnak. Mivel nem vagyok még ebben a világban nagy tudós, mondta, hogy nyugodtan nézzek utána a SHOX Kft. oldalán, ott rövid és érthető leírást találok arról, amit tudnom kell többek között egy bukósisak tesztről.

Felhívta a figyelmemet megfelelő motoros ruházat és a tesztelt bukósisak használatának fontosságára, ugyanis naponta történnek olyan súlyos balesetek, ahol egy jó bukósisakkal elkerülhető lenne egy komolyabb kimenetelű sérülés, vagy akár egy haláleset is. Sokat beszélgettünk a motorokról, és a bukósisakokról, és bár eddig nem igazán vonzott a motorok világa, a sikeres este miatt jobban elkezdtem érdeklődni a vasparipák iránt – talán egy kis szerepe volt benne a lovagnak is. Otthon szabadidőmben komolyabban beleástam magam a motorozás témájába, abban reménykedve, hogy majd sikerül bevágódnom újdonsült partneremnél, és randiról randira egyre több tudással tudtam elkápráztatni őt. Megszállott módjára néztem videókat motorosokról, motoros tesztekről, bukósisakokról néztem és olvastam ismertetőket, és mindenre rákattantam, aminek egy kis köze volt a motorokhoz.

Nem várt meglepetés

Elérkezettnek láttam az időt, hogy a nagy sminkes barátnőm elé álljak, és elmeséljem neki, mekkora sikere volt a motoros randinak, ideje lenne megismernem a témában jártas ismerősét, hogy még több tudást szedhessek magamra. Amennyire próbáltam a lovagomat tudásommal és megjelenésemmel lenyűgözni, úgy tartottam ezt elhanyagolhatónak az új ismerősre várva. Az igazi meglepetés akkor ért, amikor megérkezett az, akire vártunk. Ez az új ismerős nem volt más, mint újdonsült vasparipás lovagom. Végül csak nevettünk a helyzeten, és elhatároztuk, hogy megszervezünk egy látogatást olyan motoros kiállításra, ahol élőben nézhetünk meg a versenyek mellett egy bukósisak tesztet is. Kicsit megdöbbentő volt látni magát a folyamatot, ugyanis nem minden bukósisak bírta a gyűrődést. Ezeket látva hálát adtam annak, hogy a sors utamba sodort egy lovagot, aki arra sarkallt, hogy igenis ügyeljek a biztonságra. Megszerettem a motorozás világát, és most már tudom, hogy motorozni legalább olyan szexi, mint egy jó sminkben megjelenni, azonban a biztonságos motorozáshoz elengedhetetlen egy megbízható bukósisak.