Végre felújítjuk a fürdőszobát

Akit komolyabban érdekel a szépségápolás, az pontosan tudja, hogy az ember éppen annyit tud eltölteni a fürdőben, mint akármilyen más szobában a lakásban. Persze mindez az életmódunktól is függ. Valaki szeret főzni, és mindig a konyhaasztal köré gyűjti a családot, amikor valami megbeszélnivaló akad. Ilyen otthonban természetesen a konyha lesz az élet központja, azt a szobát használják a legtöbbet, így valószínűleg ennek kell lennie a legkényelmesebben és praktikusabban berendezett helyiségnek a házban. Mások a nappaliban szeretnek lógni, ott beszélgetnek vagy néznek filmet, valaki még az ételt is szívesebben fogyasztja a puha kanapéról, mint az ebédlőben.

Én nem szeretek főzni, és bár gyakran nézünk a párommal filmet, én nem a konyhában vagy a nappaliban töltöm a legtöbb időt. Az utóbbi időben rájöttem, hogy valójában milyen sokat is vagyok a fürdőben. Reggelente oda viszem be a kávémat, és reggeli közben megcsinálom a sminkemet. Este pedig mielőtt lefekszem, oda vonulok be, hogy átöltözzek és lemossam az arcom. Más a zuhanyra esküszik, de én szeretek hosszú fürdőket venni, sokkal jobban ellazít, mint egy gyors tusolás, és ilyenkor a stressz is mintha távozna a testemből.

Rádöbbentem, hogy még ha nem is a fürdőben töltöm a legtöbb időt, nekem ez a legfontosabb szoba a házban. Oda megyek feltöltődni és egy kicsit törődni magammal. Ott vannak a kedvenc eszközeim, a pipere dolgaim, a parfümjeim és krémjeim, az összes smink, amit az évek során gyűjtögettem össze.

Ahhoz képest, hogy milyen sok időt töltök a fürdőszobában, ez az egyik legelhanyagoltabb helyiség a lakásban. A falakon még mindig ugyanaz a ronda csempe van, mint 10 évvel ezelőtt, és a kád fénye is megkopott már, újra kéne festetni.

A nagy felújítási terv

Elhatároztam, hogy nekivágok a fürdő felújításának. Nem olyan nagy az alapterülete, így nem is kerül majd olyan sokba. Ki is választottam a csempét, amivel végre eltűnik az a ronda barna, ami előzőleg volt fenn, de ha már belevágtam a dologba, elgondolkoztam azon, hogy mit újíthatnék még rajta.

Nem apróságokra gondoltam, mint az új törülköző, hanem valamire, ami tényleg kényelmesebbé teheti az ott létemet. Ami mindig is zavart a fürdőben, hogy télen olyan hideg. Csak egy apró törölközőszárító volt odabent, az pedig nem tudta rendesen felmelegíteni a helyiséget. Ha pont előtte álltam, elviselhető volt, de ha már a tükör előtt sminkeltem, sokszor úgy éreztem, lefagyok.

Persze választhattam volna egy egyszerűbb megoldást, például beszerezhettem volna egy elektromos hősugárzót, de azzal nem oldódott volna meg minden gond. A másik dolog, amit nagyon utálok a fürdőben, hogy mindig hideg a csempe. Szeretek cipő nélkül mászkálni a lakásban, de ha a fürdőszobába megyek, muszáj felvennem valamit. Ha egy percnél tovább állok a kövön, mindig attól félek, hogy felfázom.

El is meséltem pár barátnőnek a problémámat. Éppen a kozmetikusnál voltunk, már egy korábbi cikkben is írtam arról, hogy ott lehet a legjobb tippeket kapni. Szóval a barátnőm, Éva javasolt egy szuper megoldást, az elektromos padlófűtést. Én eddig abban a tudatban voltam, hogy azt leginkább padlószőnyegeknél használják, de a barátnőm felvilágosított, hogy ezek az új rendszerek egész máshogy működnek már. Nem csak padlószőnyeg alá lehet betenni a fűtőhuzalokat, hanem szinte bármilyen burkolat alá, például hajópadló alá, laminált padló alá, pvc alá, és igen, még csempe alá is a fürdőszobába.

Így nem kell tovább reggelente a hideg csempén fagyoskodnom, ahogy kilépek a kádból, kellemes meleg lesz a talpam alatt, nem kell többet attól tartanom, hogy megfázok.

Ezen túl az elektromos padlófűtés nagy előnye még, hogy egyenletes hőelosztást biztosít, nem csak egy adott helyről sugározza a hőt, mint egy radiátor esetében, hanem a helyiség minden sarkában ugyanolyan meleg lesz.

Ennek további előnye, hogy mivel egyenletes a hőelosztás, nem kell olyan magasra felcsavarni a hőmérsékletet, hogy kellemesen érezzük magunkat a szobában. Így hosszú távon még spórolhatunk is a fűtési számlával. Arról nem is beszélve, hogy így nem kell pluszba az ellenőrzésre és a karbantartásra költeni, ami a gázzal működő fűtésnél szükséges. Ezeket az elektromos fűtési rendszereket nem kell ellenőriztetni, gyakorlatilag nagyon kicsi az esélye, hogy maguktól elromlanak. A gyártó ezért is ad rá 15 éves garanciát.

Nagyon tetszett a barátnőm ötlete, így fel is vettem a kapcsolatot a céggel, akik az ilyen rendszerek telepítésével foglalkoznak, és megkérdeztem, hogy mennyibe kerülhet az elektromos fűtés fürdőszobába való telepítése. Kiderült, hogy még akár olcsóbb is lehet, mit egy gáz rendszer kiépítése.

A csempe kicserélésével együtt nagyon könnyen megoldották a rendszer szerelését. Nem is kellett hozzá külön alapozás, simán le tudták rakni a szerelőbetonra, és utána mehetett rá a csempe.

Most sokkal jobban néz ki a fürdőszobám, de mégis annak örülök a legjobban, hogy mennyivel kellemesebb benne lenni. Most már télen is akármeddig állhatok a tükör előtt, nem kell egy fagyos fürdőben sminkelnem, és sietnem, nehogy megfagyjak. Úgy érzem, mintha egy saját szépségszalonom lenne a lakásomban.