Fodrász barátnőmnek weboldala lesz

Nem tudom, hogy meséltem-e már nektek Zsuzsiról. Ő a legjobb barátnőm, és fodrászként dolgozik. Gondolhatjátok, hogy sosincs problémám a frizurámmal, hiszen ő mindig kitalál nekem valami eszméletlenül trendi megjelenést. Egyszerűen a kisujjában van ez az egész szakma. Tudjátok az a típusú fodrász, aki rád néz és már abban a pillanatban tudja, hogy milyen hajstílus, milyen színű haj áll neked a legjobban, mikor hogyan kell viselned a hajadat, és egymillió tanáccsal is ellát a nála töltött idő alatt.

A covid hatására sajnos megcsappantak neki az ügyfelei. Nekem pedig eszembe jutott, hogy jó lenne, ha online is népszerűsítenénk a szolgáltatásait, hiszen így új vendégeket is megismerhetik a csodás alkotásait.

Meg is kérdeztem az egyik csoportban, hogy melyik weboldal készítő céget ajánlják, és az egyik srác a Keresőben Első weboldal készítéssel is foglalkozó marketing céget ajánlotta. El is küldte nekem a https://keresobenelso.hu/weboldal-keszites.html linket, hogy alaposan tájékozódhassak róluk. Itt nekem azonnal szemet szúrtak a közzétett ügyfél vélemények. Nagyon szeretem az ügyfél visszajelzéseket elolvasni, hiszen sok minden kiderülhet belőle, főleg amikor névvel, arccal vállalja valaki a véleményét egy weboldalon, akkor biztosak lehetünk benne, hogy az egy valódi ügyfél-vélemény, amire érdemes hallgatni.

Ezekből a véleményekből az derült ki számomra, hogy egy ügyfélközpontú weboldal készítő csapatról van szó, akik nem csak a weboldal grafikai és technikai kialakításával kapcsolatos feladatokat látják el magas szinten, hanem ugyanilyen alapos munkát végeznek a szövegírói és keresőoptimalizással kapcsolatos feladatokat illetően is.

Olyan fontos kérdésekre hívták fel a figyelmemet a https://keresobenelso.hu/weboldal-keszites.html oldalon, mint például az, hogy végig kell gondolni, hogy pontosan mi is a célunk a weboldallal, kinek szánjuk ezt a weboldalt, milyen érzéseket szeretnénk kiváltani, illetve érdemes más oldalakat is megnézve és összeírni, hogy mi az, amit jónak találunk bennük. Ezenkívül fontos még, hogy mi magunk hány oldalból álló weboldalt szeretnénk készíttetni, illetve vannak-e konkrét színek, amivel már tervezhető a design. Azt is kiemelték, hogy fontos, hogy milyen elképzeléseink vannak az oldal felépítésével kapcsolatban, és ami még szintén kiemelten fontos kérdés, hogy a tartalmát mi magunk meg tudjuk írni, vagy esetleg szükség van szövegíró segítségére. A Keresőben Első olyan komplex szolgáltatást nyújt, hogy még szövegírással is meg lehet őket bízni. Ennek nagyon megörültem, mert nem igazán gondolom azt magamról, vagy a barátnőmről, hogy olyan annyira ütős szöveget tudnánk írni. Nyilván el tudjuk mondani, hogy mit csinál és mit nyújt a vendégeknek, de azt nem tudom elképzelni, hogy érzelmeket közvetítve fogalmazzuk meg, amire egy jó szakember képes. Ez fontos infó volt, így rájuk lehet bízni a tartalmi részeket is, és így számíthatunk arra, hogy olyan szövegek kerülnek fel az oldalra, ami alapján a látogató majd időpontot akar kérni.

Azt is megtudtuk, hogy az adatbázis-építéssel kapcsolatos kérdéseket is át kell gondolni. Nem mindegy az, hogy az oldalon szükség van-e regisztrációra, vagy csak valamilyen feliratkozást vagy árajánlatkérést akarunk elhelyezni. Ha ez mind nem lenne elég, mindezen felül még Google Ads és Facebook kampányokban is segítő kezet tudnak nyújtani.