Az erős nő újjászületése

Amióta kozmetikusként dolgozom, még nem találkoztam olyan elszánt nővel, mint Liza, az egyik kliensem. Amióta ismerem, folyamatos változásokon megy keresztül, és olyan kitartással rendelkezik, hogy a legmélyebb gödrökből is ki tud mászni. Voltak nagyon rossz időszakai az életében, de mostanra annyira összeszedte magát, hogy ezt a bejegyzést teljes mértékben neki szentelem. Legutóbb, amikor nálam járt, már csak az emlékeimben élt az a lány, akivel először találkoztam. Liza mostanra tele van önbizalommal, ragyog, és nagy erőkkel veti bele magát az élet kihívásaiba. Mindehhez persze kellettek a kudarcok, de volt egy pont az életében, amikor eldöntötte, hogy változtatni akar. Elsősorban egy életmódváltásba kezdett bele, aminek nem egy fogyókúra vagy egy átfogó testedzés program volt a lényege, hanem az, hogy jól érezze magát a saját testében, akármilyen is az. Ekkor kezdett el jobban foglalkozni a divat világával, és számtalan előadásra, sőt tanácsadásra ment el, ahol újabb és újabb motivációt kapott a következő lépéshez.

Végül teljesen lecserélte a ruhatárát, ugyanis megfigyelte, hogy mennyivel jobban érzi magát csinosabb darabokban, illetve, hogy az ő molettebb alakjához is vannak tökéletesen illő ruhák. Ezeket főleg egy maxi szoknya webshopból szerzi be, mivel a vásárlási szokásain is változtatni akart. Ezzel – elmondása szerint – tehet a környezetvédelemért is, mivel nem utazik oda-vissza, így csökken az általa kibocsátott káros anyag.  Az életmódváltás egyik fontos része volt, hogy munkahelyet is vált, amit sokkal elhivatottabban űz, mint az előzőt, viszont kevesebb ideje van pl. a ruhavásárlásra. Utóbbit annyira nem is bánja, hiszen pont ezért váltott az online vásárlásra, ami véleménye szerint az egyik legnagyobb segítség egy elhivatott nő számára.  Ő rengeteg időt tud vele spórolni, és azt olyan dolgokra fordítani, amikre ezelőtt már nem jutott. Ilyen például a főzés, amit szintén az új élete részévé tett, ugyanis ez is az egészséges életmód célkitűzése.

Liza öltözködése merőben változott, és sokkal merészebb darabokat is felvesz, amiket egytől-egyig online rendel. Szeret kísérletezni, frissíteni a ruhatárát, amit pedig már huzamosabb ideje nem hord, azokat legtöbbször továbbadja, vagy felajánlja jótékony célokra. Annyira más lett a kisugárzása az öltözködése révén, hogy nemrég megismerkedett egy férfival is, akivel hosszútávú terveik vannak, és mindenben támogatja Lizát. Amióta legutóbb járt nálam, nekem is felkeltette az érdeklődésemet ez az online ruhaüzlet, illetve ez az életstílus. Egyik este meg is néztem, hogy milyen a választék, és őszintén szólva pozitívan tapasztaltam, hogy azon kívül, hogy nagy, még trendi is. Én is rendeltem pár új outfitet, mert egy kozmetikus is lehet divatos, még, ha munka közben köpenyben is van.

Amúgy is kellett valami elegánsabb ruha, mivel Liza meghívott egy konferenciára, ahol felkérték előadónak, és „a nők életmódjának a szépségre gyakorolt hatásáról” szól. Őt kérték fel, hogy a saját tapasztalatait ossza meg a nagyérdeművel, hiszen az ilyen élményeknél nincs inspirálóbb. Gondoltam, hogy mindenképpen meghallgatom, hiszen már majdnem egy évtizede a vendégem, és mindezt megkoronázom egy új tunikával is, hogy magabiztosan jelenhessek meg. Még van két hét addig, így ajánlom a többi vendégemnek is, főleg azoknak, akiken érzem, hogy jót tenne nekik, ha egy olyan nőt látnának maguk előtt példának, mint Liza. Azt érzem, hogy még rám is nagy hatással van, pedig én is igazán magabiztos vagyok, de annyi biztos, hogy erre az online vásárlásra teljesen rászoktatott.