A kozmetikusom remek ajánlata

Nem minden a külső! Azt hiszem mindenki ismeri ezt az örök érvényű mondást. Szerintem sokan egyetértenek vele, sokan nem és ez így van jól. Alapvetően én is egyetértek azzal, hogy sokkal fontosabbak a belső tulajdonságok, az, hogy valaki milyen ember, hogy viselkedik bizonyos helyzetekben, hogy szocializálódott és hogy vált olyanná, amilyen.

Ugyanakkor a mai világunkban azt is fontosnak tartom, hogy ápoltak, jó megjelenésűek legyünk. Ez legfőképpen attól függ, hogy milyen a munkánk. Nyilván, ha valaki egész nap otthon ül a számítógépe előtt és olyan munkát végez, amihez nem társul túl sok interakció másokkal, akkor nem fog nagyon sokat adni a kinézetre. Viszont, ha valakinek olyan a munkája, hogy egész nap emberek között mozog, emberekkel foglalkozik, akkor igenis fontos a kinézete, de én inkább ápoltságnak mondanám vagyis az, hogy valaki nem hanyagolja el magát.

Én már fiatal lány korom óta odafigyelek magamra. Elég korán elkezdtem magamat sminkelni. Akkoriban ez volt a divat, de aztán az évek múlásával egyre tudatosabban használtam a különböző smink anyagokat és rengeteget tanultam róla.

Ha már az arcnál és a szépségápolásnál tartunk, akkor számomra az is nagyon fontos, hogy rendszeresen járok kozmetikushoz. Emlékszem még arra az időszakra, amikor ez úgymond luxusnak számított. Persze ezt mindenki maga dönti el, hogy mi a luxus, de számomra sosem volt az. Anno tinédzser koromban azért kezdtem el kozmetikushoz járni, mert nagyon pattanásos volt a bőröm. Ugye ez minden fiatal rémálma, hát nekem is az volt, ezért én kértem meg az édesanyámat, hogy menjünk el együtt a kozmetikushoz. Aztán ebből amolyan csajos program lett, mert összebarátkoztunk a kozmetikus lánnyal, így ez amolyan kikapcsolódás, szabadidős program lett számunkra, hogy megyünk a kozmetikushoz.

Talán szerencsém volt azzal, hogy jelenleg az egyik legjobb barátnőm, Ancsa a kozmetikusom. Nagyon régóta ismerjük egymást. Én egyetemre mentem, ő pedig kozmetikus lett a középiskola elvégzése után. A barátságunk azóta tart és amikor megyek hozzá, akkor szinte mindent megbeszélünk, kipletykálunk és persze jókat nevetünk.

Szívesen veszem Ancsa tanácsait is, ezért az ő javaslatára kipróbáltam egy újfajta masszázst a Kharmathaimasszázsnál, mely a herbál típusú volt. Először ódzkodtam tőle, hogy túl drága, de ha az interneten rákeresünk arra, hogy herbal masszázs árak és összehasonlítjuk más szalonokkal, akkor már nem tűnik annyira drágának.

De miért is különleges ez a fajta masszázs? Szerintem azt mondanom sem kell, hogy manapság rengeteg olyan kémiai anyagot viszünk be a szervezetünkbe, amit nem kellene vagy egyszerűen nem odavaló. Ennél a masszázsnál a természetesség a lényeg. Ez azt jelenti, hogy a kezelés során egy thai fűszerekből és gyógynövényekből összeállított készítményt használnak. Nem tartalmaz mindenféle mesterséges anyagokból előállított olajat vagy krémet.

Számomra nagyon érdekes volt maga a kezelés módja is, mert szerintem ez nem hétköznapi, amit már más masszázsok során megszoktam. Ebben az esetben úgynevezett textilgombócokat töltenek meg ezekkel a Thaiföldön őshonos gyógynövényekkel. Ez tényleg úgy néz ki, mint egy kis labda. Majd egy speciális folyamat során felmelegítik ezeket a “gombócokat” és szintén speciális gyúró és nyomó mozdulatokkal a bőrbe masszírozzák. Ezzel tér el nagyban a többi típusú masszázstól, hogy itt a masszőr nem a kezével “gyúr”, hanem gyakorlatilag ezzel a labdával. Egyáltalán nem kell félni tőle, mert természetesen nem 100 fokosra melegítik fel, hanem pont olyanra, hogy jó legyen a bőrnek. A gőz és a meleg hatására a bőr ellazul, megnyílnak a pórusok és ezáltal a gyógynövényes pára be tud jutni a szervezetünkbe, hogy kifejtse jótékony hatását. Emellett a káros anyagok távozni tudnak ugyanúgy a pórusokon keresztül, sőt még a bőrünket is megújítja, mert a dörzsölő mozdulatok révén eltávolítja az elhalt hámsejteket is.

Mint a legtöbb masszázsnál, ennél a típusnál is ellazulnak a izmok és kimasszírozzák a görcsöket is. Továbbá energetizáló és stresszoldó hatása is van, sőt javítja a vérkeringést, jó hatással van a különböző fajta izomfájdalmakra és javítja a depressziós tüneteket is.

Elsősorban azoknak ajánlom, akik a természetes szerek hívei. Vagyis mondhatnám, hogy mindenkinek, bárkinek. Én abszolút a természetesség híve vagyok, így nekem teljesen beváltotta a hozzáfűzött elvárásaimat. Nagyon jó, akkor is, ha méregtelenítünk. Én is, mint sok barátom szoktunk úgynevezett méregtelenítő kúrákat csinálni. Ez azt jelenti, hogy pár napig nagyon odafigyelünk az étkezésünkre és a cél a szervezet méregtelenítése. Ha valaki éppen a méregtelenítési folyamat során fizet be erre a masszázsra, biztos vagyok benne, hogy még kedvezőbb eredményt fog elérni. Természetesen ajánlott sportolóknak is vagy akik egyszerűen csak rendszeresen sportolnak vagy olyanoknak is, akik egyszerűen csak egy kis kényeztetésre vágynak.

Érdemes arra is odafigyelni, ha valaki allergiás. Mivel többféle gyógynövény és fűszer található a gombócban, így aki erre érzékeny mindenképpen célszerű konzultálni a masszőrrel a kezelés előtt. Azoknak pedig kifejezetten nem ajánlott ezt a fajta masszázs, akik autoimmun betegséggel és szív problémákkal küzdenek vagy akiknek cukorbetegsége, esetleg csontritkulása van.

A herbál masszázs ára 90 perc esetén 15.900 Ft, míg a 120 perces esetén 19.900 Ft. Nekem szerencsém volt, mert amikor foglaltam, akkor 20% kedvezmény volt minden masszázsra, így jóval olcsóbban sikerült megvásárolnom. Szerintem a kedvezménnyel egyáltalán nem drága, pláne, ha összevetem más masszázsokkal.

Annyira jól éreztem magam és annyira tetszett a szalon, hogy úgy döntöttem meglepem magam és a barátnőmet egy páros masszázzsal. Végül is az ő ötlete volt, hogy kipróbáljam ezt a helyet és amúgy is lesz a születésnapja, úgyhogy gondoltam meglepem ezzel az eredeti ötlettel.

Sokan azt hiszik, hogy a páros masszázs csak pároknak ajánlott Valentin napon. Nos ez szerintem egy óriási nagy tévhit. Persze, hogy ez nem így van, hiszen egy páros masszázs nagyon jó program akár családtaggal, akár egy baráttal, barátnővel. A páros masszázs lényege, hogy a két masszőr egyszerre, szinkronban, egyszerre végzik a mozdulatokat, miközben te a számodra kedves személlyel el tudsz lazulni vagy akár egy jót tudtok csevegni.

Én a “Csajos nap csúcspontja” nevű programot választottam. Ez egy összességében 2 órás program, amely egy 90 perces masszázsból és egy 30 perces masszázs utáni relaxációból áll. A 30 perces relaxáció nem csupán azt jelenti, hogy ülünk és úgymond “magunkhoz térünk”, hanem kapunk epret, amit csokiszökőkútba lehet mártogatni, illetve mellé pedig Cinzano Asti pezsgőt kortyolgathatunk. És ami a legjobb, hogy 45.900 Ft helyett akciós, bevezető áron csupán 35.900 Ft-ért rendeltem meg. Ennyi kényeztetés nekünk is jár évente egyszer, úgyhogy nem sajnáltam ár a pénzt, amúgy sem csináltunk még ilyen programot együtt.

A szalonról pedig csak annyit, hogy gyakorlatilag mindegy, hogy melyikbe foglalunk, mert csupán egy pár perces sétára vannak egymástól a belvárosban.

Amikor elmondtam a barátnőmnek, hogy mire készüljön nagyon megörült, egyáltalán nem számított rá és már alig várta ezt a közös programunkat.