Szépségápolás a léleknek is

Rengeteg cikk született már ezen a blogon, ahol a szépségápolásról beszéltünk. Kezdetben én is azt hittem, hogy a külső a legfontosabb. Természetesen fontos, hogy normálisan nézzünk ki és adjunk magunkra, de ezt nem feltétlenül a mások véleménye miatt kéne tennünk. Közérzet javító hatása is van annak, ha igényesek vagyunk magunkra. Ahogy teltek az évek, elkezdtem rájönni, hogy a lélek számára is kell a szépségápolás. Pontosan úgy, ahogy esténként lefürdünk, a lelkünknek is szüksége van erre a fürdőre. Ezt különböző módokon lehet elérni, meditációval, sporttal, de arra is érdemes odafigyelni, hogy a környezetünkre is igényesek legyünk.

Szeretem a lakásomat feldíszíteni olyan díszekkel, amik megnyugtatnak, amitől úgy érzem, hogy valóban otthon vagyok és nem csak járkálok helyek között. Az utóbbi hónapokban elkezdtem járni egy meditációs közösségbe. Rengeteg dolgot tanultam magamról és az önfejlesztésről. Különösen a hely tetszett, ahol meditáltunk. A közösség vezetőjének lakása különböző keleti díszekkel volt telepakolva. Voltak itt imazászlók, béke kövek, Buddhák mindenféle méretben, a mentorunk kezén tibeti szerencse karkötő. A legjobban az ajtófüggöny tetszett, amin a 8 tibeti szerencse jel volt. Meg is kérdeztem vezetőnket, hogy honnan rendelte. Ő készségesen elmondta, hogy a Nepáli Termékek oldaláról, a kezén lévő tibeti szerencse karkötő is onnan volt. Elmesélte még, hogy korábban több helyről is rendelt már, de a Nepáli Termékek volt a legjobb és leggyorsabb, ahonnan kiszállították a termékeket.

Egy órás vipassana meditáció után, kitisztult fejjel gyalogoltam haza és egy cél lebegett a szemem előtt: „Ha az a tibeti szerencse karkötő ilyen hamar megérkezett, akkor én pedig rendelek egy olyan ajtófüggönyt!” Elmondtam pár „om mani padme hum”-ot, majd felcsaptam a laptopomat és rákerestem a Nepáli Termékek oldalára. A kezdőlapon egy arany Buddha köszöntött, mellette pedig az összes keleti termék és díszítés amire valaha is vágytam.

Nagyon tetszett a kialakítása, igényes honlap volt, ahol mindent egyértelműen meg lehetett találni. A kinézete már rögtön meditatív állapotba rakott. Rákerestem az ajtófüggönyre 8 tibeti szerencse jellel, de először ezen a helyen kötöttem ki. A leírásban megtaláltam minden alap adatot amire szükségem volt, mint a szélesség és magasság, ezután pedig lejjebb tekertem és elmondhatom, majdnem kinyílt a harmadik szemem, olyan részletes tájékoztatót kaptam arról, hogy mi a jelentése a szimbólumoknak és, hogy miért különleges ez az ajtófüggöny. Nem kellett sokat győzködni arról, hogy szükségem van erre, pár kattintás után meg is tudtam rendelni.

Az érkezés napjára áthívtam a barátaimat. Mindketten jártasak voltak a tibeti kultúrában, mert egyetemen tibeti minort vettek fel, ahol megtanultak mindent Ánandától, Szongcen Gampóig. Együtt bontottuk ki, majd felraktuk az ajtóra. Nagyon tetszett mind a hármunknak a vörös és arany szín. Tisztára olyan volt, mintha a dalai láma jött volna el hozzánk. Tiszteletére meditáltunk is, aztán elmeséltem barátaimnak, hogy a Nepáli Termékek oldaláról rendeltem. Mindketten biztosak voltak abban, hogy ha legközelebb rendelni akarnak valami hasonló terméket, akkor azt a Nepáli Termékek oldaláról fogják.

nepalitermekek.com/collections/malak-karkotok

Büszke voltam magamra, és hálás voltam meditációs mentoromnak, hogy megmutatta ezt a csodálatos oldalt. Barátaim ezután elkezdtek még mesélni az ajtófüggönyről, elmagyarázták mi a lótusz jelentése, micsoda az örökkévalóság csomója és így forgattuk a Tan kerekét egészen estéig. Miután hazamentek, egyedül maradtam. Néztem az ajtófüggönyt és olyan volt, mintha Dharma testvéreim el se mentek volna, mert itt volt ez a Nepáli Termékek oldaláról rendelt díszítés, ami arra emlékeztetett, hogy sosem vagyunk egyedül. Eszembe jutott még, hogy milyen véletlen folytán mentem fel először a https://www.nepalitermekek.com/collections/malak-karkotok linkre, biztos voltam benne, hogy innen is rendelni fogok egyszer.