Miért volt nálam olyan régen Anita?

Jó pár éve dolgozom már mint kozmetikus és még mindig imádom. Amikor kislány voltam már akkor ezt játszottam és emlékszem rá, hogy anyukám krémjeit kentem rá a barátnőimre, aminek persze anyu egyáltalán nem örült, pláne, amikor valamelyik méreg drága krémjét használtam el az utolsó cseppig.

Manapság tulajdonképpen ugyanezt csinálom, de persze már pénzért, hiszen ez az amivel a kenyeremet keresem. Ma is használok drága krémeket, de persze ezek olyanok, amelyek magas minőséget képviselnek, mert nekem az a hitvallásom, hogy a szépségápolásnak csak akkor van értelme, ha minőségi alapanyagokat használunk. A minőségi alapanyagoknak pedig van ára, hiszen ezért minőségi.

Persze, ugyanakkor ha magamból indulok ki, akkor én sem kennék akármit magamra, ha a szépségápolásról van szó. Én is megválogatom a krémeket, amiket használok, de tulajdonképpen mindent, mert hiszem, hogy csakis olyat érdemes használni, ami valóban jó és magas minőséget képvisel.

Pont tegnap járt nálam az egyik kedvenc vendégem, Anita. Már nagyon régen találkoztunk, mert egy arcplasztikai műtéten esett át, amelyet a Kelemed Plasztikánál csinált és a plasztikai sebész javaslatára több mint 6 hétig nem volt szabad semmilyen kozmetikai kezelés az arcára. De így, 8 hét után már igazán itt volt az ideje, hogy eljöjjön hozzám és egy jó csevegés közben azt is elmesélte, hogy milyen volt ez a bizonyos műtét.

Nagyon tartott tőle az elején, de valójában egyáltalán nem kellett volna, mert Dr. Kelemen Ottó plasztikai sebész kezei között mindig biztonságban van az ember. Már két és fél évtizede a szakmában dolgozik, így teljes mértékben meg lehet bízni a szakértelmében.

Az általa végzett arcplasztikai műtét manapság egy abszolút rutinműtétnek számít. Egyáltalán nem fáj, mert helyi érzéstelenítéssel elérzéstelenítik az adott területet, így nem lehet érezni semmit sem a beavatkozás során. Mivel nem ejtenek metszéseket az arcon, így attól sem kell tartani, hogy esetleg hegek maradnának utána, mert szinte semmi sem marad, csak a sima és nagyon szép bőr. A kezelés maximum olyan 45-60 percet vesz igénybe, de persze ez minden páciens esetében más és más, viszont nem szokott több idő lenni. A műtét után pedig a saját lábán távozhat a beteg, persze csak abban az esetben, ha minden rendben van. Szövődmények szinte sohasem szoktak jelentkezni, csak az esetek nagyon kis százalékában.

A kockázatok között szokták felsorolni az arcpírt, duzzanatot vagy esetleg véraláfutást, de emiatt sem kell aggódni, mert erre mindig felírnak krémet, aminek a segítségével hamar elmúlik.

A műtétet általában csütörtöki napokon szokták végezni. Miért is? Mert ezután a hétvégét csak a pihenésnek lehet szentelni, amire szükség is van, mivel általában 3-4 nap szokott lenni amíg az arcon végzett beavatkozás után a helyzet normalizálódik. Így gyakorlatilag csak két nap szabadságot kell kivenni és a rákövetkező hétfőn már lehet is menni dolgozni.

Amire nagyon kell ügyelni, hogy a sportolással minimum 4 hetet várni kell, illetve nem javasolt sem a szauna, napsütés és a szolárium. Sőt, minimum 6 hétig a különböző kozmetikai kezelések sem javallottak, pont ezért járt nálam oly régen Anita, mert úgy volt vele, hogy inkább vár, amíg minden teljesen tökéletes lesz az arcával.

Egy igazán jót beszélgettünk, de persze volt is miről, hiszen mindenkivel történt egy csomó minden és nagyon örültem neki, hogy ilyen jól sikerült az arcplasztikai műtétje.