A napelemekről beszélgettem legutóbb a kozmetikusommal

Szeretek odafigyelni a külsőmre. Attól függetlenül, hogy fontosabbnak tartom alapvetően a belső értékeket a külsőnél, attól még szeretem, ha ápolt és csinos a megjelenésem. Éppen amiatt havi rendszerességgel járok fodrászhoz, manikűröshöz és kozmetikushoz egyaránt. Azt tapasztaltam az évek során, hogy sajnos nagyon nehéz igazán jó szakembert találni. Annak ellenére, hogy a szépségipar egy igen népszerű terület és sokan vállalnak állást benne, megtalálni a neked legjobban megfelelő fodrászt, kozmetikust, vagy körmöst szinte olyan, mint tűt keresni a szénakazalban. Vannak, akik jó szakemberek, de cserébe nem szimpatikusak neked, vagy éppen fordítva, az is megeshet, hogy ő nem kedvel téged. De akár olyan is megeshet, hogy maga a szakember személyisége nagyon szimpatikus neked és akár órákig el tudnál vele beszélgetni, de cserébe a külsőd nem lesz olyan, mint amilyennek elképzelted. Ha sikerült olyasvalakit találni, aki széppé varázsol téged és közben még egy jót beszélget is veled, ne engedd el!

Tapasztalatból beszélek, én ezt az utat már végigjártam. Sokáig keresgéltem, rengeteg szalonban jártam, volt, hogy még másik városba is elmentem, hátha, de megérte ennyi időt rászánni. Elmondhatom, hogy mindenből megtaláltam az Igazit, mert a világ legjobb fodrászához, kozmetikusához és körmöséhez járok! Bármelyikőjükhöz megyek is, mindig úgy jövök haza, hogy nem csak testileg, hanem lelkileg is megújultam. Az a jó abban, ha az ember már hosszú évek óta ugyan ahhoz jár, hogy a havi szintű találkozás alatt jól meg tudjátok ismerni egymást. Ha hat éve ugyan az a fodrászod, akkor nem úgy zajlanak a beszélgetések, hogy kínos csöndeket kell megtörni és a hajon kívül szó sem esik másról. De nem bizony! Ennyi idő után már a haj szóba se kerül, de a háziállatok, a lakásfelújítás és a család annál inkább.

A kozmetikusomat, Borit, ismerem a legkevesebb ideje. Az egyik kolléganőm ajánlotta őt nekem, még két éve, én pedig úgy voltam vele, hogy üsse kavics, elmegyek hozzá, aztán majd meglátjuk. Hát mit ne mondjak Bori teljesen levett a lábamról. Hihetetlen ügyes, kedves és szörnyen intelligens. Vele már az első beszélgetés sem volt olyan vontatott és sablonos, mint vártam, hanem egészen felszabadultan tudtunk kommunikálni. Lehet, hogy az is közrejátszott, hogy nagyjából egyidősek vagyunk, de az tény, hogy egyből kialakult köztünk egyfajta kémia.

Borival tényleg mindenről lehet beszélni, mert akármilyen témát hozok is fel, mindenről megvan a véleménye. Mivel sokan járnak hozzá, rengeteg emberrel találkozik, hallgatja a történeteiket és ennek köszönhetően elég sok témával tisztában van. Szinte akármiről kikérhetem a véleményét és mindig tud tanácsot adni. Ajánlott már nekem vízvezeték szerelőt, parfümöt és süti receptet is, persze a teljesség igénye nélkül.

Az utóbbi időben a párommal már többször beszélgettünk a napelemekről. Petinek nagyon tetszik ez a modern technológia és egy ideje már arról ábrándozik, hogy a mi házunkon is milyen jól mutatna. Persze nem a dolog esztétikai oldalát nézte, (én mondjuk annál inkább) hanem meggyőzte őt az a rengeteg pozitívum, amit a napelemekről hallott és úgy érzi, hogy jól járna vele az egész család, ha ebbe belevágnánk. Nekem is sokszor magyarázta, hogy miként működik ez a rendszer, mire kell számítani a kiépítés során, mennyibe kerül, mennyi idő alatt térül meg és a többi, de mindig az zavart engem, hogy ezt nehezen tudom elképzelni. Nem ismerünk senkit, akinek napelemek vannak a házán, pedig szívesen elbeszélgetnék valakivel, akinek van, hogy ő megbánta-e, vagy örül-e neki, szereti-e, és hasonlók.

Pár napja voltam kozmetikusnál és neki is meséltem erről a napelem dologról. Titkon még abban is reménykedtem, hogy tudna mondani valakit, akinek van otthon napelemes rendszere, de azért nem voltam túl bizakodó. A mi városunkban egyelőre még annyira nem elterjedt ez a dolog. Nem azt mondom, hogy Peti és én lennénk az elsők, akiknek napelemek vannak a házán, de tény, hogy nincs minden második épületen.

Borinak felvázoltam, hogy a párom mennyire szeretné, ráadásul ugye nekem is szimpatikus, csak vannak kételyeim, beszélnék valakivel, akinek már van. Erre mit mondott Bori? Hogy ők tavaly ruháztak be erre! Majdnem elakadt a szavam, mert nem gondoltam volna, hogy pont őt ki is faggathatom.

Bori is csak pozitív dolgokat mondott a napelemekről, megnyugtatott, hogy ha megengedhetjük magunknak, akkor ez lesz életünk egyik legjobb döntése. Sőt, azt is megígérte, hogy hétvégén Petivel átmehetünk hozzájuk, hogy megnézzük az övéket, na meg hogy a két férfi elbeszélgethessen a témáról mélyebben. Izgatott vagyok! Kíváncsi vagyok milyen lesz majd napelemes házban élni, mert azt lefogadom, hogy ebbe bele fogunk vágni.