Feladtam a pesti életemet Győrért és a szépségápolásért

Miután befejeztem az egyetemet és elhelyezkedtem a közszférában, nem éreztem magam túl jól ott. Sajnos az az érzés tört rám, hogy pályát tévesztettem, mégsem nekem való az irodában ücsörgés és a folyamatos papírmunka. Mivel mindig is odavoltam a szépségápolásért, szerettem sminkelni, manikűrt készíteni, úgy döntöttem, kipróbálom magam ebben a szakmában és elvégeztem egy OKJ-s tanfolyamot. Miután kijártam az iskolát és megszereztem az egyéni vállalkozói bizonyítványt, neki is akartam vágni a dolognak. Szerencsére a szüleim tudtak abban segíteni, hogy béreljek egy ingatlant, ahol megnyithatom a szépségszalonom, azonban Pesten olyan árak vannak mostanság, hogy lehetetlen minőségi helyet bérelni olcsón. Mivel anyáék Győrben laknak, arra gondoltunk mindannyian, hogy visszaköltözhetnék oda és ott nyithatnám meg az álomvállalkozásomat.

Győrben a lakások is olcsóbbak voltak, mint a fővárosban, azonban nagy volt rájuk a kereslet, ezért nem volt könnyű dolgunk. Anyáék is besegítettek a lakáskeresésbe, nem szerettem volna a terhükre lenni azzal, hogy visszaköltözöm a családi házba. Először ismerősök között érdeklődünk, tud-e valaki jó kis lakást, közel a belvároshoz, de nem jártunk sikerrel. Majd jött az internet és annak a mély ingatlanos bugyrai, különféle hirdetőoldalakat bújtam napokon át, vagy online csoportokba léptem be, hátha ott rábukkanok az álomotthonomra. Mivel nem nagyon találtam ideális ingatlant, elkeseredtem és azt hittem, már sosem lelek rá a tökéletes lakásra. Azonban a semmiből ráleltem a Nextapró oldalára. Egy teljesen ismeretlen weblap volt számomra addig, a létezésükről sem tudtam, de utána már el sem tudtam volna az életemet nélkülük. A Nextapró egy olyan hirdetőfelület, ahová szinte mindent feltölthetsz. Nekem akkor természetesen az ingatlanok voltak a relevánsak és kíváncsi voltam, mennyi a feltöltött eladó lakás Győr közelében, vagy a városban. Meglepően sokkal találkoztam és a legtöbb közülük tetszett is. A fotók is kielégítőek voltak, amiket a hirdetők feltettek és a leírások is részletesek voltak, rengeteg minden kiderült számomra belőlük. Végül két hirdetőre írtam rá az oldalon keresztül, akiknek szerettem volna megnézni a lakását. Körülbelül egy időre sikerült megbeszélnem mindkettejükkel a találkozót, így csak annyit kellett tennem, hogy leutaztam anyáékhoz látogatóba és pár napot lent töltöttem Győrben.

Miután megnéztük magunknak a lakásokat – természetesen anyáék is elkísértek – nem volt könnyű dönteni, mert mindkettő nagyon tetszett. A tulajokkal részletesen elbeszélgettünk, az egyikük nagyon dicsérte nekünk a Nextaprót, azt mondta, sokan onnan vették fel vele a kapcsolatot és a kezelőfelületet is könnyedén tudta használni, nem úgy, mint más – esetleg fizetős – oldalaknál. Olyan sok jót hallottunk róluk, hogy nem is volt kérdés, ha legközelebb valamit el akarunk adni, oda fogjuk először feltölteni. De akkor még nem ez volt a legnagyobb problémánk, hogy valamit el kell adni, hanem hogy vegyünk végre egy lakható kis lakást. Végül amellett az ingatlan mellett döntöttünk, ahol a tulaj Nextapró-mániás volt. Amellett, hogy minden szava igaz volt a hirdetésben, ő maga is megbízhatónak és kedvesnek tűnt. Miután a lakásvásárlás kálváriáját túléltük és végre a nevemre került az ingatlan, már csak az volt a kérdés, hogy találok olyan üzlethelyiséget, amit kibérelhetek. Láss csodát, ebben is a Nextapró volt a segítségemre, ugyanis nem csak eladó, de kiadó ingatlanokat is lehet találni rajta. A szépségszalonom üzletét is ott fedeztem fel. El sem hiszem, mennyi mindent köszönhetek annak az oldalnak, ha ők nincsenek, lehet még mindig a közszférában dolgoznék és nem lennék ilyen boldog, mint most.