A nedves törlőkendő és a smink eltávolítás, otthoni praktikák csak okosan

A nőknek és a férfiaknak egyaránt fontos arcuk szépségének megőrzése. Mindenki szereti a legattraktívabb oldalát mutatni a világnak. Ehhez rengeteg termék áll a rendelkezésünkre, amik cseppet sem olcsók. Bizony, a piac jól kihasználja az emberi hiúságot, aminek az árát a pénztárcánk szenvedi meg. Én most azt szeretném veletek megosztani, hogy egy nedves törlőkendő hogy lehet segítségetekre a szépségetek és a pénztárcátok tartalmának megőrzésében.

Anyukám már régóta megosztotta velem ezt a trükköt, és egy csoportos táborozás alatt meglepetten tapasztaltam, hogy bizony nem mindenki ismeri. Csodálkoztam is, mikor konkrétan nem fogadta el a lány, akinek felajánlottam, hogy szedje le vele a sminkjét. Hogy miért ne, az máig rejtély előttem. Pedig ezek többségében alkohol mentsek, így nagyon kíméletesek az archoz, viszont a szennyeződéseket nagyon könnyen eltávolítják.

Így egy nedves törlőkendő a nap végére pontosan ugyan olyan jó szolgálatot tesz, mint a sminklemosó, csak ésszel kell használni. Számtalanszor volt már olyan, hogy a estére már se erőm se energiám nem volt arra, hogy végigmenjek a szokásos arctisztítós rutinomon: sminklemosó, arctisztító meg még akkor a hidratáló krém (arról ne is beszéljünk, hogy mi van, ha a hosszabb rutinomat kéne csinálnom). Persze így írásban nem tűnik olyan soknak, de mikor az ember már alig áll a lábán, jó ha van egy gyors-fix amivel időt tud spórolni, és bele tud csak dőlni az ágyba. Persze az is egy megoldás, ha nem törődünk vele, egy éjszakába még senki nem halt bele ugye bár… de azért a nedves törlőkendős megoldás mégis csak jobb (sokkal jobb), mint a semmi.

Mostanában rászoktam, hogy amit csak lehet, azt online rendelek. Meglepő, hogy mennyi mindent tud az ember felfedezni, amit ugyan olyan vagy még jobb áron is kap, mint a drogériákban. Nálam a nedves törlőkendők is ebbe a kategóriába tartoznak. Mivel rendkívül sok oldalúak, ezért nagyon hasznos, ha van a háztartásban. Én nem csak smink lemosásra használom őket, intim mosakodásra sem utolsók, és ha a helyzet úgy hozza még cipőt is szoktam velük törölni. Ha megyek valahova mindig tartok egy kisebb csomaggal a táskámba, hátha olyan mosdót kell használnom, ahol nincs vécé papír vagy kéztörlő; ha a babáknak jó, akkor nekem is. Míg rendszeresen buszoztam Pestre el nem hagytam nélküle a házat.

Ez az az oldal, ahol a nedves törlőkendőket találtam, a lord.shop.hu. Nekem nagyon szimpatikusak, és sok mást is lehet náluk még vásárolni, a pelenkától elkezdve a tisztítószerekig mindent, mivel elsősorban ez egy bababolt. GLS-sel mindenhova szállítanak, de vannak települések, ahová a saját futárjuk is tud szállítani, ami egy kicsit olcsóbb. Mivel én sajnos az Isten-háta-mögött lakok kettővel, ez utóbbit nem tudtam igénybe venni, de még így is viszonylag gyorsan megkaptam mindent. A termékekkel minden rendben volt, mivel nagy illat barát vagyok, ezért nem csak nedves törlőkendőket rendeltem tőlük, hanem pár illóolajat is és illat mécseseket, így karácsony tájékán mindig szívesen használom őket és ajándékozom is. Jó is, ha tömegével vásárol itt az ember, mert csak öt ezer forint feletti vásárlás esetén szállítanak ki.

Igen, ezt majdnem elfelejtettem! Ugyan én nedves törlőkendőt kerestem, mikor rátaláltam, de sok-sok más dolgot is árulnak, tényleg olyanok, mint egy diszkont. A fertőtlenítőktől a kozmetikumokon keresztül a pelenkákon át mindent találhatsz itt, meg még egy-két dolgot azon felül is. Szerintem egy tökéletes bolt az olyan antiszociális embereknek, mint én, és még sorba se kell állni. A kérdéseket is egyből föl tudja tenni az ember, ha van neki, mert az oldalon van egy állandó ügyfél szolgálatos chat fej, és nagyon kedvesen és segítő készen válaszolnak szinte azonnal.

Remélem tudtam nektek is segíteni ennek a kis házi praktikának a megosztásával. Ne féljetek semmi komolyabb baja nem lehet tőle az arcotoknak, hiszen ezek pont arra lettek kifejlesztve, hogy a bőrt tisztítsák.

Pro tipp: arra azért vigyázzatok, hogy ne úgy dörzsöljétek vele az arcotokat, mintha koszos edényt mosogatnátok. Az is elkopik tőle.