Kisbabák, babakocsik– karikás szemek nélkül

Kismamaként vagy kisbabás anyukaként nem könnyű vonzónak és „nőcisnek” maradnunk. Sokszor egyedül kell szembenéznünk az élet hétköznapi kihívásaival, és ilyen lehet egy egyszerű séta vagy bevásárlás is.

A karunkon a kicsivel próbáljuk meg összecsukni a babakocsit, hogy aztán a bébit áttegyük a gyerekülésbe, vagy először letegyük a babát, megkockáztatva, hogy felsír, amíg mi a babakocsival bíbelődünk?

Bizony, az ilyen hétköznapi dilemmák is növelik a kortizol (stresszhormon) szintjét a szervezetben, a hosszú távú stressz pedig a bőrnek sem tesz jót. Ezért ebben az időszakban a szépségápolás legjobb módja, ha a lehető legtöbb stresszfaktort kizárjuk az életünkből.

Ehhez elengedhetetlenül fontos a megfelelő családi támogatás, az, hogy ki legyen dolgozva a logisztika, hogy testileg és érzelmileg biztonságban érezzük magunkat. De ugyanilyen fontos a megfelelő „felszerelés” is.

Az ideális babakocsi például nagy terhet vehet le a válladról. Amit én ajánlok, az az Inglesina Babakocsi – Aptica XT – Aptica Quattro stb. Úgy általában az Inglesina Aptica, amikre egyébként egy szuper jó oldalon, a babaverda.hu honlapján leltem rá. Én, és több barátnőm is ezt a típust használja-használta, és mindenkinek pozitívak a tapasztalatai.

A kedvencem, hogy az Inglesina Aptica mózeskosarát be tudod rögzíteni a hátsó ülésre (teljesen biztonságos és szabályos módon), így a kicsi fekve is utazhat a kocsiban.

Sőt, az ülést vagy a mózeskosarat le tudod csatolni a babakocsi vázáról, és át tudod tenni egy otthoni állványra, hogy ne kelljen felébresztened, ha hazaértél.

Az Aptica Quattro és az XT is gyönyörű és elegáns, de a lényeg, hogy rengeteg stressztől, kényelmetlenségtől, fél-lábon-egyensúlyozástól kímél meg. Látszik, hogy akik tervezték, gondolnak a gyerek (és a mamája) egészségére és kiegyensúlyozottságára, és látszik, hogy nekik is van gyerekük.

Az említett babaverda.hu amúgy egy webshop, ahol nem csak babakocsikat, de más egyéb, kisbabáknak szükséges dolgokat is lehet vásárolni, például etetőszéket, játékokat, de még autós gyerekülést is. Annak ellenére, hogy egy webshopról van szó, szerencsére van üzletük is, a XXI. kerületben, a Posztógyár utcában, így a rendeléseket akár itt is át lehet venni, ha valakinek ez szimpatikusabb lenne, mint a házhozszállítás. Mióta rátaláltam az Inglesina Babakocsi – Aptica XT – Aptica Quattro babakocsi modellekre ezen a honlapon, azóta többször is felkerestem már az oldalt, mert tök jó tapasztalatokkal – és termékekkel – gazdagodtam, vagyis hát, pontosabban a kisfiam.


Szóval összességében: csak ajánlani tudom az Inglesina babakocsikat, és úgy általában bármit, ami leveheti a vállunkról a terhet a mindennapokban.

Mert ne feledjétek: kevesebb stressz, kevesebb ránc!

Inglesina Babakocsi - Aptica XT - Aptica Quattro