Gyerekkori álmunk teljesült, mikor megnyitottuk a szépségszalonunk a legjobb barátnőmmel

Mióta csak az eszemet tudom, azóta imádom a divatot, a szép ruhákat, az ékszereket, sminkeket. Szerencsére nem is voltam soha egyedül ebben az idézőjeles hobbimban, gyerekkorom óta Angi a legjobb barátnőm, akivel tinédzserkorunk óta kipróbálunk minden új szépségápolási hóbortot. Egymásnak gyantáztuk először a lábunk, aztán együtt mentünk el profi kozmetikushoz is, ő vágta a frufrumat tizenhat évesen, és ő melírozta kékre a frizurám, amit szintén profihoz kellett végül vinni, mert nem pont úgy sikerült, mint elképzeltük. Gyerekkori álunk volt Angival, hogy majd, ha nagyon leszünk, felköltözünk vidékről a fővárosba, és nyitunk közösen egy szépségszalont, és majd jól abból fogunk élni, amit imádunk csinálni.

Ahogy az lenni szokott, végül másfelé sodort bennünket az élet. Ő fodrásznak tanult, ahogy azt mindig is képzelte, engem viszont egy idő után már nem foglalkoztatott annyira a sminkelés, legalábbis a saját sminkemnél komolyabban nem. Középiskolában elkezdtem a számok, a matematika iránt érdeklődni, így végül könyvelőnek tanultam, otthon találtam munkát, míg Angi tényleg felköltözött a fővárosba, mikor egy néhány napos ottani tanfolyamon megismerkedett a férjével.

Zajlott körülöttünk és velünk az élet, egy idő után elkoptak a napi telefonbeszélgetések a mindennapos rutinunkból, már csak hétvégén volt időnk felhívni egymást, aztán csak kéthetente, aztán havonta egyszer, aztán egy alkalommal egy egész nyáron keresztül nem beszéltünk. De nem kell aggódni, ez nem egy olyan történet lesz, ami arról szól, hogy hogyan távolodnak el egymástól emberek. Kisebb csodaként értelmeztük, de végül ismét összesodort minket az élet, mikor tavaly nyáron a férjem kapott egy nagyon szuper állásajánlatot, a bökkenő csak annyi volt, hogy ehhez el kellett költöznünk otthonról. Döcögősen indult először a dolog, nehezen találtunk albérletet, én nem találtam munkát, a költöztetőcég elhagyta néhány bőröndünket… Teljesen magam alatt voltam. A férjem, akinek sokat meséltem Angiról, gondolta, meglep azzal, hogy egy régi kedves barátommal „összehoz,” felkereste Angit, és megkérte, hogy hívjon fel. Azzal a telefonhívással pedig megváltozott az egész életünk.

Átmentem Angiékhoz borozni másnap este, és hát elég sokat panaszkodtam, hogy nem találok munkát, hiába adtam le csomó helyre az önéletrajzom, mintha nem kellenék senkinek. Ez nagyon nem tett jót az önbizalmamnak. Angi, aki akkor fodrászként dolgozott egy szalonban, csak úgy poénból azt mondta: miért nem nyitjuk meg azt a szalont, amiről régen annyit álmodoztunk? Kiderült, ő se szerette a helyet, ahol épp dolgozott, váltani akart.

Végül addig próbáltuk hol le-, és hol rábeszélni a másikat az ötletre, hogy egyszer csak azon kaptuk magunk, hogy bérelhető üzlethelyiségeket nézegetünk, üzleti tervet írunk, magánvállalkozói engedélyt váltunk ki… És egyszer csak ott álltunk az eljövendő szépségszalonunkban… Amire ráfért egy jó alapos felújítás.

Szinte minden nagyon gördülékenyen ment magától, egyedül a fürdőszoba bizonyult olyan pontnak, amin nehezen jutottunk dűlőre. A helyiségnek ugyanis viszonylag kicsi volt ez a része, és hát, bevallom, a legfőbb konfliktusforrás azén ragaszkodásom volt egy bizonyos csempéhez, Angi pedig váltig állította, hogy kis fürdőszoba nagy csempével nem néz ki túl jól. Nem túlzok, legalább egyhétig vitatkoztunk ezen, a végén már annyira összekaptunk a csempén, hogy két napig nem is beszéltünk.

Mint kiderült, a férjeinket ez még jobban is megviselte, mint minket, szóval szövetkeztek a hátunk mögött, míg mi Angival a mosolyszünetünk tartottunk, a két jómadár megtalálta az interneten A FürdőSzoba Ötletek weboldalt, tőlük kértek segítséget. Később beavatott a férjem, miután learatták a babérokat, hogy sokkal könnyebb volt, mint az gondolnánk. Mi ugyanis nagyon büszkék voltunk a két hősre, akik a tökéletes fürdőszoba-ötlettel álltak elő néhány nap alatt csupán, amire mi hetekig nem voltunk képesek. Persze meg is érdemlik, hogy büszkék legyünk, ha már mi nem voltunk képesek segítséget kérni, legalább valaki megtette.

Mondanom sem kell, sikerült kompromisszumos megoldást találni, ugyanis jó ötleteket kaptunk kis fürdőszoba nagy csempe kombókra, az egyik még Angit is meggyőzte, így végül nem az a csempe maradt, amit kinéztem először, csak valami eléggé hasonló. És mindezt persze ugyanannyira köszönhetjük a FürdőSzoba Otletek weboldalnak, mint a férjeinknek. A szépségszalonunk idén májusban nyitottuk, és a vendégeink ugyanannyira odavannak a fürdőszobáért, mint mi magunk!