Szépségápolás kívül és belül

Mindig is fontosnak tartottam, hogy ápoljam a külsőmet. Tudom, van a mondás, hogy ne ítélj a borító alapján, de szerintem fontos egy egészséges egyensúlyt fenntartani a külső és a belső között. Hiába szép a lelkem, ha a külsőm ápolatlan. A szépségápolás azonban nem csak annyiból áll, hogy kenegetem magam mindenféle krémmel, hanem abból is, hogy odafigyelek az egészségemre, ebbe pedig beletartozik a helyes táplálkozás és a rendszeres sport is. Szerencsére van lehetőségem aktívan tenni is ezért, mert kertes házban élünk a férjemmel. A kertészkedés segítségével meg tudom őrizni az egészségemet, hiszen a saját magunk által termelt dolgokat fogyasztjuk el, de testmozgásként sem utolsó. Eleinte nehezen indult ez a kertészkedés dolog, de mára belejöttem, mert rátaláltam a gazdabolt.hu-ra.

Először zöldség vetőmag után nézelődtem az interneten, amikor rábukkantam az előbb említett boltra. Ugyan akkor még nem igazán értettem a dolgokhoz, de már laikus szemmel is láttam, hogy ez egy nagyon ígéretes online webáruház. Ezt megerősítette egy barátnőm is, aki szintén nagy kertész. Amikor nézelődtem a zöldség vetőmagok között, nagyon nehéz volt a döntés, mert egyrészt sokfélét lehetett találni, másrészt meg voltak olyan egzotikus növények is, amiket korábban nem ismertem, de nagyon szerettem volna kipróbálni. Aztán úgy döntöttem, hogy vásárolok mindenfélét, aztán kitapasztalom, hogy mi az, ami bevált, és mi az, ami nem.

Nagyon tetszett, hogy a gazdabolt.hu honlapján a gyártók fülön megtalálható ABC sorrendben az oldalon található összes termék gyártója. Látszik, hogy a vállalat mindent megtesz, hogy a vásárlóik minél tájékozottabbak legyenek, amit én nagyon értékelek is. Továbbá van egy funkció, amit szintén nagyon hasznosnak találtam, ez pedig a termékek alatti értékelési lehetőség. Itt a vásárlók a korábban megvett termékeiket tudják értékelni, leírni a tapasztalataikat. Így mi, potenciális vásárlók aztán ennek tudatában tudunk keresgélni. Nekem ez a funkció nagyon sokat segített, főleg az elején, amikor még nagyon zöldfülű voltam ebben a témában, és nem nagyon tudtam, hogy mire kell odafigyelni, ha az ember zöldség vetőmagot szeretne vásárolni.

Ha már a segítségnél tartunk, mert kell említsem a Gazdabolt TV-t. Ez a gazdabolt.hu – nak egy olyan szeglete, ami szintén óriási segítséget jelent nem csak a kezdő, de akár a haladó kertészeknek is. Ugyanis itt rövid videókat lehet megnézni mindenféle kertészeti témában, ahol szakértők adnak tanácsot. Nekem ez volt az egyik legnagyobb dilemmám, amikor kertészkedésről volt szó. Kerestem én az interneten mindenféle tanácsot, de mindig bennem volt az az érzés, hogy mi van, ha butaságot olvastam. Hiszen az ember sosem lehet az interneten abban biztos, hogy jó tanácsot fog-e kapni egy ismeretlentől. A Gazdabolt TV-nél aztán megnyugodhattam, mert itt biztos voltam benne, hogy bízhatok a profik tanácsaiban. Az itt található videókat nem csak a gazdabolt.hu-n lehet megnézni, hanem a Youtube csatornájukon is.

Az első vásárlásom óta már számtalanszor rendeltem a gazdabolt.hu-ról nem csak zöldség vetőmagokat, hanem sok minden mást is. Eddig sosem volt semmi problémám, se a kiszállítással, se a fizetéssel, se a termékek minőségével, pedig volt aztán alkalmam próbára tenni őket. Így a személyes tapasztalatom alapján mindenkinek azt tudom javasolni, hogy nyugodtan tegyen egy próbát a gazdabolt.hu-val, legyen akár kezdő vagy haladó kertész.